Csütörtöktől nagyobb bírságok róhatók ki

Azoknak, akik nem tartják be a szükségállapot idején érvényes szabályokat

Csütörtöktől életbe lép az a sürgősségi rendelet, amely nagyobb büntetéseket ír elő azok számára, akik nem tartják be a szükségállapot idején érvényes szabályokat – közölte a Stratégiai Kommunikációs Csoport (GCS).

A Hivatalos Közlönyben kedden jelent meg az a rendelet, amely által megnövelik a katonai rendeletekbe foglalt intézkedések be nem tartásáért kiróható bírságok alsó és felső határértékét.

A rendelet értelmében 2000-től 20.000 lejig terjedő bírsággal sújtható az a magánszemély, aki a szükségállapot idején nem tartja be a katonai rendeletek előírásait, míg a mostanig érvényben levő büntetések 100-tól 5000 lejig terjedtek.

A jogi személyek esetében a kiróható bírság alsó határa a jelenlegi 1000 lejről 10.000 lejtre nő, a felső határ pedig 70.000 lej marad.

A büntetések között szerepelhet a pénzbírságon kívül – az elkövetett tett súlyosságának függvényében – a szabálysértéskor használt vagy abból származó tárgyi javak elkobzása, bizonyos javakhoz való hozzáférés letiltása, a tevékenység ideiglenes felfüggesztése vagy bizonyos munkálatok hatósági beszüntetése.

Forrás: www.agerpres.ro

Kérem ossza meg ismerőseivel: