Díszpolgári cím és Pro Urbe-díj 2019

Az önkormányzat idén is várja a lakók javaslatait

Az előző évekhez hasonlóan, a Szent Miklós Napok programpontjaként tartott dísztanácsülésen adjuk át a Pro Urbe és Díszpolgár kitüntetéseket. Pro Urbe és Díszpolgári címre várjuk a városlakók javaslatait, jelöléseit az elkövetkező két hétben.

A díjra olyan személyek jelölését várjuk, akik példaértékű közösség- és városépítő tevékenységgel tesznek/tettek Gyergyószentmiklósért. A jelöléshez szükséges a jelölt személy fényképe, életrajza, egy kísérőlevél, amelyből kiderül miért tartják érdemesnek a díjra, valamint min. 50 db támogatói aláírás, amelyhez a jelölési ívek átvehetőek a polgármesteri hivatal ügyfélfogadójában, illetve letölthetőek a következő linken: https://bit.ly/2pRm4nu

Az elismerések odaítéléséről a képviselő-testület zárt körben dönt majd.

A címre vonatkozó szabályzat letölthető itt.

A jelölések leadási határideje: 2019. november 22., 14 óra.


Díszpolgár:

díszpolgári cím erkölcsi elismerés, amellyel a település tiszteletét és háláját fejezi ki a kitüntetett személynek.

A díszpolgári címet általában az nyerheti el, aki a közösség érdekében kifejtett tevékenységével, magatartásával eredményesen elősegítette a település anyagi és szellemi értékeinek gyarapítását, illetve a politikai, gazdasági, kulturális élet területén a település rangjának emelése, hírnevének növelése érdekében, akár rövid időtartam alatt is jelentős tevékenységet fejtett ki. Posztumusz díszpolgár az, akinek a halála után ítélik oda ezt a címet.

Pro Urbe:

Pro Urbe-díj (A városért) egy kitüntető cím, amelyet egy-egy település adományoz évente azoknak a személyeknek, akik több éven keresztül kifejtett munkásságukkal kiemelkedő érdemeket szereztek a település, a város közösségének fejlődésében, illetve akik a település értékeinek hazai és külhoni megismertetésében, valamint az adott település kapcsolatainak gazdagításában elévülhetetlen érdemeket szereztek.

Kérem ossza meg ismerőseivel: