E-Star vs. Város

A tárgyaláson nem képviselte senki Gyergyószentmiklóst


ENEFI Energiahatékonysági Nyrt.

RENDKÍVÜLI TÁJÉKOZTATÓJA

a tőkepiacról szóló törvény és a 24/2008. (VIII.15.) PM rendelet alapján


Az ENEFI Energiahatékonysági Nyrt. („Társaság”) tájékoztatja Tisztelt Befektetőit a romániai operáció (E-Star CDR) mai értesítése alapján a gyergyószentmiklósi peres eljárással kapcsolatosan az alábbiakról:

A korábbi felfüggesztést követően folytatott tárgyaláson a Város ügyvédje nem jelent meg, más bíróságon tárgyalandó peren való részvételre hivatkozva. A CDR, tekintettel arra, hogy az ügyvédi megbízásról szóló önkormányzati határozatot a Hargita megyei prefektus megtámadta és így a hivatkozott önkormányzati határozat automatikusan felfüggesztésre került, az ügyvédi megbízás hiányára vonatkozó kifogást terjesztett elő, melyet a bíróság jóváhagyott. A tárgyaláson a város jogtanácsosa és más képviselője sem jelent meg, így az önkormányzat képviselet nélkül maradt.

A tárgyaláson a CDR kérte az eljárás szétválasztását jogalap és összegszerűség tekintetében, melynek a bíróság helyt adott.

A jogalap tekintetében a tárgyalást a bíróság december 12. napjára, ítélethozatalra elhalasztotta, az összegszerűség megállapítására irányuló per ezt követően kerül kitűzésre.

A társaság eddigi tapasztalatai azt mutatják, hogy számítani lehet további halasztásra, de bízik abban, hogy a bíróság legalább a jogalap tekintetében még az idei évben állást foglal első fokon.

Igazgatóság
ENEFI Energiahatékonysági Nyrt.

(A tájékoztató 2017. december 6-án 15:35 órakor jelent meg – A szerk. megj.)

Kérem ossza meg ismerőseivel: