Egyetlen gazda se maradjon le az európai uniós támogatásról!

A támogatási kérések benyújtásának határideje május 15-e

Közel 17.000 támogatási kérést regisztráltak a Hargita megyei Mezőgazdasági Intervenciós és Kifizetési Ügynökségnél. A prefektus arra kéri a polgármestereket, segítsenek a kampány népszerűsítésében, hogy egyetlen gazda se essen el az európai uniós támogatástól.

Az APIA vezetője, Haschi András szerint április 25-éig a gazdák 64 százaléka regisztrált. 26.530 kérésre számítottak, de csupán 17.000 okiratcsomót iktattak. Az idézett forrás szerint a támogatási kérések benyújtására indított kampány jó ütemben zajlik, a helyi önkormányzatok segítenek a gazdáknak az űrlapok kitöltésében.

Az ügynökség vezetője elmondta, átlagosan 600-700 kérést vesznek át naponta, és a gazdákat felszólították, hogy tartsák magukat az előzőleg egyeztetett időponthoz.

“Tudni kell, hogy a támogatási kérések benyújtásának határideje május 15-e, nem hosszabbítjuk meg a határidőt. Legalábbis a mezőgazdasági minisztérium nem szeretné, hogy húzzuk az időt, fogjunk neki mihamarabb dolgozni, és vegyük át a kéréseket minél rövidebb időn belül, így gyorsabban lehet majd ellenőrizni ezeket, és a kifizetések is hamarabb elkezdődhetnek” – magyarázta Haschi.

Adrian Jean Andrei prefektus körlevélben kérte a megye polgármestereit, segítsenek a kampány népszerűsítésében, hogy egyetlen gazda se essen el az európai uniós támogatástól.

Forrás: www.agerpres.ro

Kérem ossza meg ismerőseivel: