Egyre szebb, tavasziasabb idő lesz a következő két hétben

Erdélyben erőteljes felmelegedés kezdődik

Egyre szebb, tavasziasabb idő lesz a következő két hétben – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat (ANM) április 27-e és május 10-e közötti időszakra vonatkozó előrejelzéséből.

Erdélyben erőteljes felmelegedés kezdődik, a hőmérsékleti értékek meghaladják az ilyenkor szokásost: napközben 19-23 Celsius-fok lesz a legmagasabb, éjszaka 6-10 Celsius-fok a legalacsonyabb hőmérséklet. A medencékben ennél néhány fokkal hidegebb lehet. Május 2-a után kissé visszaesik a hőmérséklet, nagyjából az évszaknak megfelelő időjárás lesz: nappal 13 – 19, éjszaka 2-6 Celsius-fokkal. Az intervallum második felében ismét felmelegedés következik. Mérsékelt mennyiségű csapadékra április 29-e és május 3-a között, illetve az jelzett időszak utolsó napjaiban lehet számítani.

A Bánságban és a Körösök vidékén az első napokban a legmagasabb nappali hőmérsékleti értékek néhány fokkal az ilyenkor megszokott fölé, 21-25 Celsius-fokra emelkednek. Május 2-a és 4-e között a hőmérséklet átlagosan 4-5 fokkal visszaesik, majd ismét erőteljes felmelegedés következik, a második héten jóval melegebb lesz, mint a sokévi átlag. Az éjszakai hőmérsékletek követik a nappaliak változását, 7-11 Celsius-fokról 2-3 fokra csökkenek, majd ismét emelkednek. Villámlásokkal kísért helyi zivatarokra, főleg a hegy- és dombvidéken, április 29-e és május 3-a között kerülhet sor.

Máramarosban erőteljes felmelegedés kezdődik, a hőmérsékleti értékek meghaladják az ilyenkor szokásost: napközben 22 Celsius-fok körül lesz a legmagasabb, éjszaka 6-10 Celsius-fok körül a legalacsonyabb hőmérséklet. Május 2-a és 4-e között csak 15-17 fok lesz napközben, éjszaka nagyjából olyan idő lesz, mint az ezt megelőző napokban. Az intervallum második felében melegebb lesz az ilyenkor megszokottnál. Mérsékelt mennyiségű csapadékra április végén, május elején, illetve az intervallum utolsó napjaiban lehet számítani.

Forrás: www.agerpres.ro

Kérem ossza meg ismerőseivel: