Elérhető az online kitöltendő nyilatkozatokat tartalmazó formular.sts.ro platform

Ez az egyetlen hivatalosan jóváhagyott platform az online kitöltéshez

Elérhető a formular.sts.ro platform, amely a kijáráshoz szükséges, online kitölthető nyilatkozatokat tartalmazza – közölte a Stratégiai Kommunikációs Csoport (GCS).

A GCS tájékoztatta az AGERPRES hírügynökséget, hogy a Különleges Távközlési Szolgálat (STS) honlapján található platform lehetőséget teremt, hogy az emberek telefonon vagy számítógépen töltsék ki a saját felelősségre, illetve a munkaadó által kiállítandó nyilatkozatot, majd elmentsék PDF formátumban. A dokumentumot saját kezű aláírással kell ellátni ahhoz, hogy hiteles legyen – figyelmeztet a GCS.

Az illetékes hatóság azt is közölte, hogy a STS nem fogja felhasználni a dokumentumban szereplő személyes adatokat.

A kijáráshoz szükséges nyilatkozatokat telefonon is be lehet mutatni a hatóságok kérésére, de a dokumentumra rá kell tenni a kézi aláírást. Kérésre be kell mutatni a személyazonossági igazolványt is, amelyet az ellenőrzést végző hatósági közegnek joga van lefényképezni.

A közlemény figyelmeztet, hogy csak a formular.sts.ro platformon található nyilatkozatokat fogadják el a hatóságok, semmilyen más internetes felületen található típusnyomtatvány nem megfelelő, ráadásul fennáll a veszély, hogy a más platformoknak kiszolgáltatott személyes adatok illetéktelenekhez kerülnek.

Forrás: www.agerpres.ro

Kérem ossza meg ismerőseivel: