Ellenőrzéseket tartottak Gyergyószentmiklós területén

A büntetések összértéke 70.295 lej volt

A megyei rendőrség több egysége tartott ellenőrzéseket szerdán Gyergyószentmiklós területén. Egy nap alatt 750 esetben ellenőrizték a közterületen tartózkodók iratait, vizsgálva, hogy betartják-e a járványügyi korlátozásokat, illetve egyéb hatályos előírásokat. Örvendetes, hogy 90 százalékban mindent rendben találtak. 76 esetben róttak ki pénzbírságot, többnyire amiatt, hogy az igazoltatott személyek nem töltöttek ki a kijárásuk célját igazoló nyilatkozatot, vagy a nyilatkozatban megjelölt kijárási cél nem volt sürgősnek, és megalapozottnak tekinthető. A büntetések összértéke 70.295 lej volt.

A szigorú rendőrségi ellenőrzésekre a következőkben is számítani kell, a hatóságok célja, hogy valóban csak azok tartózkodjanak a lakásaikon kívül, akiknek erre valóban megalapozott okuk van, halaszthatatlan és sürgős tevékenységek miatt kell kijárniuk. A járványveszély ugyanis fokozódik.

Az országban az igazolt megbetegedések száma túllépte az 5000 főt, pontosabban 5020 személynél igazolták a fertőzés tényét. Az elhalálozások száma 229. Romániában jelenleg  25.586 az intézményes karanténba küldött személyek száma, és 87.400 személy van otthoni elkülönítésben.

Hargita megyében 4 megbetegedést tartanak számon, a negyedik beteg is Etédből való, a székelyudvarhelyi kórházban kezelik. A gyergyószentmiklósi karantént ma elhagyhatta az első két ott tartott személy a 14 napos vesztegzár lejárta után, a napokban további személyeknek is letelik ez az időszak. Mindannyian egészségesek, nem jelentkeztek senkin a fertőződés jelei. A helyük nem sokáig lesz üres, a hatóságok hamarosan újabb, a „vörös” országok valamelyikéből érkező személyt szállítanak ide.

Gyergyószentmiklós Önkormányzata

Kérem ossza meg ismerőseivel: