Ember az embertelenségben

A Bekecs Néptáncegyüttes táncelőadása

Helyszín: Gyergyószentmiklós, a művelődési ház színházterme
Időpont: december 2., vasárnap 20:00 óra


A 20. század emberpróbáló történései nyomot hagytak Európán. A Kárpát-medence népei, ezen belül magyar, székely és csángó közösségek szellemi, lelki épségét tépázta meg a háború. Emberi sorsok pecsételődtek meg a vér, a veszteség és a gyász alatt. Szűkebb környezetünkben, családjainkban személyes emlékeket őrzünk ezekből az időkből. 

Az egyszerű, mindenkori emberek közt van, aki sorsának meghatározó fordulataira nem kíván emlékezni, aki nem szívesen vall a borzalmakról, de olyanok is akadnak, akik éppen a veszteségből megerősödve építették újra életük morzsáiból a jelent és adták tovább bizakodással az életbe vetett örök hitet gyermekeiknek, leszármazottaiknak. 

Előadásunkkal azok előtt szeretnénk tisztelegni, akik az életüket adták a hazájukért, családjukért, embertársaikért és nem utolsó sorban azért, hogy gyermekeik egy jobb világban éljenek, példát mutatva emberségről, bátorságról, hazaszeretetről, kitartásról, hitről.

Az ember az embertelenségben címet viselő táncelőadásban olyan képeket rajzolunk a tánc, a zene és a beszéd színpadi nyelvén, amelyek megidézik a hadba vonulók és az itthon maradottak életérzéseit. A színpadi események nem ragaszkodnak az elmúlt század dokumentarista krónikásaiként beszámolni a háborús eseményekről, célunk inkább a történelem kiszolgáltatottságában élő emberhez való közelítés. Az irodalmi szövegtöredékekkel, naplórészletekkel, vetítéssel pedig szélesíteni kívánjuk ezt a személyessé tételt.


Ember az embertelenségben

Rendező-koreográfus: Tőkés Csaba Zsolt
Jelmez: Cs. Kiss Zsuzsanna
Díszlet: Csíki Csaba
Dramaturg: Prezsmer Boglárka
A rendező asszisztense: Benő Barna-Zsolt
Zenei szerkesztő: Molnár Szabolcs
Látvány, animáció: Ferencz Hunor
Előadók: Bekecs Néptáncegyüttes és meghívott művészek
Fény, hang: Kovács Andor

Az előadás 12 éven aluliak számára nem ajánlott!


Jegyeket vásárolni a Figura Stúdió Színház jegypénztárában lehet (felnőtteknek 15 lej, diákoknak és nyugdíjasoknak pedig 12 lej) munkanapokon 15-19 óra között és előadás előtt fél órával vagy a 0752/ 227.011-es telefonszámon.

Várunk mindenkit nagy szeretettel a művelődési ház színháztermébe!

Kérem ossza meg ismerőseivel: