Erdélyi Gyopár 1.

Megjelent az Erdélyi Gyopár idei első száma

Szemet-lelket gyönyörködtető, mosolygásra késztető fénykép került az Erdélyi Gyopár idei első lapszámának borítójára. Az alkotás egyike az EKEArt fotóbiennáléra beküldött fotóknak. A díjnyertes fényképekből még többet is láthat az, aki a folyóiratot fellapozza. Továbbá hírt kaphat arról, hogy az EKE XXVII. Vándortáborának szervezői a brassói ekések, helyszíne Feketehalom, dátuma pedig a  július 30. – augusztus 5. közötti időszak.

A tábori meghívó mellett újra alkotásra buzdítja az Erdélyi Kárpát-Egyesület az iskolásokat, meghirdetve idénre is az EKE-napi pályázatot. Osztályközösségeket biztat benevezésre az EKE, az idei pályázat címe: Ezért szeretjük az erdőt, ezért szeretjük a fát.

Az ekések túrázásairól értesülhetünk az osztályok híreiből, részletesen olvashatunk a gyermekes családoknak kitalált Kisbakancs-túrák hatodik évfolyamáról, és arról is, hogy milyen, az EKE-hez kötődő emléktáblák vannak Sepsiszentgyörgyön. A csángó világba kirándulhatunk a Borospataka, ahova a csend is pihenni jár című cikket olvasva, de útra kelhetünk a Hazajárókkal is, hogy meglássuk a bérci tetőket, havas ormokat Észak-Erdélyben.

+Borító_EGy_2018_1

A múltidézést kedvelők olyan cikkeket olvashatnak, mint: Az Árpád-szobor és az EKE, „A turista beszél, és ítélni tud”, Dr. Ruzitska Béla – Erdélyi fényrajzok, Az éghajlatváltozás eszméje a 19. században, a honismeretet bővítendő pedig Cifra Kalotaszeget vehetjük szemügyre.

Terítéken van még a kirulyfürdői Lobogó-forrás, a Radnai-havasok Nemzeti Park flórájának újabb értékei, a zimankós téli gombavilág, a csillagász pedig azt ígéri, hogy hamarosan égi előadások kezdődnek. Ehhez és a tudásgyarapításhoz, az Erdélyi Gyopár olvasásához kíván jó szórakozást a kiadó, az Erdélyi Kárpát-Egyesület.

Az Erdélyi Gyopár legfrissebb lapszámát keresse az EKE-osztályoknál.

Kérem ossza meg ismerőseivel: