Erdélyi Gyopár 2.

Megjelent az Erdélyi Gyopár idei második száma

Idei második lapszáma jelent meg az Erdélyi Gyopárnak, mely nagy múltra tekint vissza, ami az erdélyi turistaság szolgálatát illeti. Évszázados tájékoztatásról beszélhetünk, hiszen az Erdélyi Gyopár elődje, az Erdély folyóirat 1892-ben látott először napvilágot. Már akkor szükségét érezték az elődök, hogy élményeiket megosszák a hasonló érdeklődési körűekkel, és nincs ez másként ma sem. Most, a legfrissebb lapszámban például arról kaphatunk tájékoztatást, hogy sok még a teendő a természetvédelem terén, ám az Erdélyi Kárpát-Egyesület osztályai igyekeznek jó példával elöl járni – ez derül ki a tevékenységi beszámolókból, illetve az is, hogy a folyamatban a gyerekeknek is helyük van, akár síverseny, akár EKE-napi pályázat keretében. A természetjárók közötti kapcsolatok szorosan tartását szolgálják a közös rendezvények, ezek közül a várfalvi EKE-napi turistatalálkozóra és az EKE Vándortáborába hívnak a szervezők.

+Borító_EGy_2018_2

Képben, szóban egyaránt új szépségekkel találkozhatunk, ismereteket gyűjthetünk a belföldi túraleírásokból, melyek Brassó környékét, Dél-Erdélyt, Kalotaszeget, illetve Gyergyószéket is átfogják. Kastély és vám Törcsváron – ez a honismereti írás címe, és turistaszállóvá alakított kastélyról szól a historikum is. Ellátogathatunk a Kozia Nemzeti Parkba, felkészülhetünk a gombászidényre, és szakember segítségével eloszlathatjuk a meteorológiával kapcsolatos tévhiteket, ferdítéseket, túlzásokat.

Az EKE-osztályok segítenek abban, hogy e színes tartalmú kiadvány mindenki számára elérhetővé váljon, csak keresni kell az élményt. A folyóirat megrendelhető az elofizetes@eke.ma e-mail címen.

Kérem ossza meg ismerőseivel: