Erdélyi Gyopár 2021/2.

Megjelent az Erdélyi Gyopár idei második lapszáma

Szárnyal az idő, kétségtelen, hiszen újra eltelt egy esztendő, ismét EKE-napi pályázatot hirdet az Erdélyi Kárpát-Egyesület. Szándéka, hogy hamuban sült pogácsa kerüljön a fiatalok hátizsákjába, olyan tudás és táplálék, amely egész életükre kitart majd. Amit a “pogácsáért” tenni kell, inkább játék, mint feladat, van benne kaland és kirándulás, pompás élményszerzés a múltban és jelenben. Ajánljuk a szülők, pedagógusok figyelmébe e pályázatot, ha szívügyük, hogy a történelemről és épített örökségünkről többet megtudjanak csemetéink.

Örömmel szólunk arról is, hogy bővült az Erdélyi Gyopár tartalma, e hónaptól az őket megillető helyet foglalják el a várak és kastélyok. Egyrészt a Legendárium csapatával együttműködve bonyolítjuk az EKE-napi pályázatot, és így bemutatjuk a Mini Erdély Parkot, illetve sorozat indult, melyből az erdélyi kastélyokat és várakat ismerhetik meg olvasóink. A Nemesek nyomában nevet viselő rovat első részének címe: Az almakeréki Apafi–Bethlen-kastély.

Nem adjuk fel továbbra sem a közkedvelt rovatokat, ebben a lapszámban is van az EKE-osztályok hírei mellett Hazajárás Erdélybe, Légtüneménytan, ismerkedés a gombák világával és a gyógyvizeinkkel. A környezetvédelemről szóló fejezetben ezúttal két írás található: A Délkeleti-Kárpátok legmagasabb csúcsainak botanikai értékei, illetve a Mit üzen a hóvirág? című írás, amely minden korosztálynak ajánlott. Itt a tavasz – igazolja a friss kiadvány is, hiszen lapjain még több hírt, színt viszünk az ébredő világról. Azt is mondhatnánk, hogy ezúttal hangoskönyvet adtunk ki. Nem hiszik? Keressék az Erdélyi Gyopár idei második lapszámában a Dalok szárnyán, avagy hogyan kommunikálnak a madarak? írást!

Kérem ossza meg ismerőseivel: