Erős szélre és légköri instabilitásra figyelmeztetnek a meteorológusok

Három sárga riasztást adott ki szerdán az Országos Meteorológiai Szolgálat

Hóviharokra, erős szélre és légköri instabilitásra vonatkozó három sárga riasztást adott ki szerdán az Országos Meteorológiai Szolgálat (ANM) a hegyvidéki térségekre és csaknem 30 megye bizonyos térségeire.

Az első fokú riasztás Argeş, Arad, Bákó, Bihar, Beszterce-Naszód, Brassó, Buzău, Kolozs, Krassó-Szörény, Kovászna, Dâmboviţa, Dolj, Gorj, Hunyad, Hargita, Mehedinţi, Máramaros, Maros, Neamţ, Olt, Prahova, Szeben, Szilágy, Szatmár, Suceava, Temes, Teleorman, Vâlcea és Vrancea megyére érvényes.

A meteorológusok szerint szerdán 14 órától csütörtök 21 óráig a hegyekben megerősödik a szél, 70-110 km/órás széllökések várhatók. A szerdáról csütörtökre virradó éjszaka havazásra és helyenként hóviharokra is számítani kell. A havazás kitarthat szombat reggelig.

Krassó-Szörény, Temes, Arad, Bihar, Hunyad és Fehér megyében sárga riasztás lesz érvényben szerdán 14 és 21 óra között az erős szél miatt. Itt 55-65 km/órás széllökések várhatók, ugyanakkor záporokra, zivatarokra, villámlásra, jégesőre is számítani lehet. A lehulló csapadék mennyisége helyenként eléri a 20-25 litert négyzetméterenként. Hasonlóan alakul az időjárás Erdély más régióiban is, főleg a szerdáról csütörtökre virradó éjszaka.

Mehedinţi, Dolj, Olt és Teleorman megyére szintén sárga riasztást adtak ki szerdára a megerősödő szél miatt.

Forrás: www.agerpres.ro

Kérem ossza meg ismerőseivel: