Eső és rossz idő várható a hétvégén szinte az egész országban

Villámlással kísért felhőszakadások várhatók

Újabb, jelentős mennyiségű csapadékra és fokozott légköri instabilitásra vonatkozó riasztásokat adott ki pénteken az Országos Meteorológiai Szolgálat (ANM).

Pénteken 15 órától szombat 6 óráig másodfokú riasztás lesz érvényben 12 délkelet-erdélyi, máramarosi és moldvai megyében, valamint a Keleti-Kárpátok térségében, ahol jelentős mennyiségű, négyzetméterenkénti 40-50 liter, helyenként akár 60-70 liter csapadékra kell számítani.

Szombat reggel 6 óráig ugyanakkor 24 megyében elsőfokú, sárga riasztás lesz érvényben a rossz idő miatt. A figyelmeztetés Erdélyt, Máramarost, a Körösök vidékét és a Bánságot is érinti. A jelzett területeken villámlással kísért felhőszakadások várhatók, időnként megerősödik a szél, és akár jégesőre is számítani lehet. A lehulló csapadék mennyisége eléri a 25, helyenként a 40-50 litert négyzetméterenként.

Ez a figyelmeztetés Erdélyben, Máramarosban, Moldvában, Munténiában és Olténiában (összesen 22 megyében) szombat reggel 6 óra és vasárnap reggel 6 óra között is érvényben lesz.

Forrás: www.agerpres.ro

Kérem ossza meg ismerőseivel: