Esőre, havazásra, erős szélre figyelmeztetnek a meteorológusok

Több riasztást adtak ki vasárnap a meteorológusok, 22 megyére a várható havazás, erős szél és jegesedés, az ország többi részére csapadék miatt.

Az előrejelzések szerint vasárnap 20 órától hétfő 10 óráig a Déli- és a Nyugati-Kárpátokban, 1400 méteres magasság fölött havazni fog, jelentős friss hóréteg rakódik le. Megélénkül a szél is, 50-70 km/órás, a magas hegyekben 90 km/órás széllökésekre kell számítani. A jelzett időszakban Erdély délkeleti, Moldva déli és Muntenia északnyugati térségeiben jegesedés várható.

A sárga riasztás Temes, Arad, Bihar, Szilágy, Kolozs, Fehér, Hunyad, Krassó-Szörény, Szeben, Brassó, Kovászna, Gorj, Vâlcea, Argeş, Dâmboviţa, Prahova, Bákó, Vaslui, Buzău, Vrancea, Galac és Brăila megyére érvényes.

Ugyanakkor vasárnap 16 órától hétfő délig mérsékelt mennyiségű csapadékra, megerősödő szélre és jegesedésre vonatkozó figyelmeztetés érvényes az ország egész területére. A lehulló csapadék mennyisége helyenként meghaladhatja a 15-20, a nyugati régiókban a 30-40 litert négyzetméterenként.

Moldva észak részén havazás, Máramarosban, a Körösök vidékén és Erdélyben havas eső, a többi régióban eső várható. Emellett a hegyekben, valamint a déli és délkeleti országrészben 50-60 km/órás sebességgel fújhat a szél.


Forrás: www.agerpres.ro

Kérem ossza meg ismerőseivel: