Ez már a csúcs!

Újabb meglepetések

Nemrég tettem szóvá, hogy milyen eredeti, állampolgár-barát módon küldözgetnek ügyészségek különféle hivatalos iratokat. Alig három hét múltán meg kell mondjam, hogy úgy jártam mint Pelikán elvtárs: akkor még nem tudtam, hogy békaemberekkel is fogok találkozni. Nemsokára ugyanis újabb hasonló ajándékot kaptam a postásunktól:postai-ertesito-2Ez is 10 nap haladékot adott a küldemény átvételére, ellenben ahhoz 400 helyett már több mint 650 kilométert kellett volna utaznom.
S ha valaki azt gondolná, hogy ezt nem lehet fokozni, az természetesen téved, mert ma (május 24-én, kedden – a szerk. megj.) érkezett ez:postai-ertesito-3Bárki beláthatja, hogy ez mindkettőt magasan veri. Kezdve azzal, hogy a legfelsőbb bíróságról, a rendszer csúcsáról érkezett, ahol – mint az első aláhúzás tanúsítja – vagy nem ismerik az állam nyelvét, vagy csúfot űznek belőle. (… joga van megjelenni ezen irat kifüggesztésétől számított belül… – azt kifelejtették, hogy hány órán, napon, stb. belül).
Az igazi csúfot űzés azonban még csak ez után következi: ha a címzett nem jelentkezik a küldeményért Bukarestben 1 napon belül, akkor a szeme világa, úgy tekintik, hogy már átvette, s kész! S ez nem valami tévedés, hiányosan kitöltött űrlap, ez maga az előre nyomtatott értesítő!

Innen kezdve már bármi elképzelhető. Azon sem lepődnek meg, ha egy nap olyan értesítést kapnék, hogy mivel múlt héten nem jelentem meg az ügyészségen, ezért még az előző hónapban kiállítottak a nevemre egy büntető jegyzőkönyvet, a büntetést pedig fizessem be tavaly, ellenkező esetben megnézhetem magam.

Mit mondhatnék, nagy öröm számomra, hogy az adóimmal én is hozzá tudok járulni ilyen intézmények fenntartásához!

Árus Zsolt

Kérem ossza meg ismerőseivel: