Farsangolás Gyergyószentmiklóson

Farsangi táncház, táncelőadás, farsangtemetés

Farsangi gyerektáncházba várja a kicsiket a szervező Gyergyószentmiklósi Művelődési Központ a művelődési ház stúdiótermébe február 9-én, pénteken délután fél hatkor.

farsang_napjaEzt követően, este hét órától a Maros Művészegyüttes Farsang napja ma vagyon… című műsorát mutatja be a színházteremben. Szórakoztató jellegű, humoros farsangi műsor, amelyben az autentikus marosszéki néptáncokat ötvözik a farsangi szokásokkal. Táncokat láthatnak több tájegységről is, de megnevettető jelenetekben is lesz részük, melyeket többek között a mezőfelei betyárok, farsang temetések, cigányjóslatok tesznek szórakoztatóvá. Énekel Kásler Magda. Tánckarvezetők:  Törzsök Zsuzsánna és Nagy Levente-Lehel. Zenekarvezető: Moldován- Horváth István. Igazgató:  Barabási Attila-Csaba. A Farsang napja ma vagyon… című előadás minden korosztályt megszólítva fogja jókedvre deríteni a nagyérdemű közönséget.

A jegyek ára 12 lej. Elővételben a művelődési központ irodájában válthatók munkanapokon 9 órától 16 óráig. Helyfoglalás a 0266/361.992-es vagy a 0787/755.294-es telefonszámon.

Nyolc órától folytatódik a táncház. Zenél a Cika zenekar, táncházgazda: Boros Béla.


Vasárnap, február 11-én a Szent Miklós római katolikus templom előtt fél 12-kor gyülekeznek a hagyományőrző csoportok az immár hagyományos felvonulásra, amelyhez bárki csatlakozhat. A Népművészeti Alkotóház udvarán a Salamon Ernő Gimnázium diákjai bemutatják a farsangtemető ceremóniát, Cibere vajda és Konc király viadalát, amelyre minden érdeklődőt szeretettel várnak.


farsangolas_gyergyoban

Kérem ossza meg ismerőseivel: