Felrobbant a Sláger Center poroltós tűzvédelmi rendszere Gyergyószentmiklóson

75 személy menekült ki a bevásárlóközpontból

Három személy megsérült miután péntek délután felrobbant egy gyergyószentmiklósi bevásárlóközpont poroltós tűzvédelmi rendszere. 75 személy, köztük 15 kiskorú kimenekült az épületből, nyilatkozta a Hargita megyei katasztrófavédelmi felügyelőség szóvivője, Alina Ciobotariu. 

A szóvivő elmondta, a három személy belélegezte a port, nekik egészségügyi ellátásra volt szükségük, de visszautasították, hogy kórházba szállítsák őket.

slager1

Az idézett forrás szerint néhány gyereket elvittek szüleik a kórházba kivizsgálásra. 

“A gyergyószentmiklósi áruház mennyezetébe épített poroltós tűzvédelmi rendszerben történt egy robbanás. 75 személy kimenekült, köztük 15 kiskorú. A helyszínen ellátták azt a három személyt, aki belélegezte a port, de elutasították, hogy kórházba szállítsák őket ” – mondta Ciobotariu. 

Az idézett forrás szerint a tűzoltórendszer egyelőre nem volt működőképes, nem tudják mi okozhatta a robbanást.

slager2

Papp Ferenc, az üzletközpont tulajdonosa azt nyilatkozta az AGERPRES hírügynökségnek, hogy a robbanás egy órával azután következett be, hogy a tűzoltó berendezést átadták. Tűz nem ütött ki az üzletben. 

A berendezést telepítő cégnek rendben vannak az engedélyei. Jelenleg azt vizsgálják, hogy mi volt a robbanás oka.

Forrás: www.agerpres.ro
Fotók: ISU Harghita


Vezetőségi tájékoztató

Sajnálattal értesítjük kedves vásárlóinkat, hogy a ma délután (október 13., péntek – a szerk. megj.) történt események után kénytelenek vagyunk a Sláger Centert néhány napra zárva tartani!

A tűzvédelmi rendszer lecserélése közben technikai hibák miatt a poroltó bombák beindultak, így a bevásárlóközpont jelenleg nem alkalmas a mindennapi aktivitására. Kérjük szíves türelmüket, amíg a biztosító a kárt felméri és az árukészletet felújítja.

Megértésüket köszönjük, ami egyben a támogatását is jelenti a Sláger Centernek.

A további fejleményekről tudósítunk.

Kérem ossza meg ismerőseivel: