Folytatják a lépcsőházak fertőtlenítését

Szerdán a Virág negyed déli részén végzik a vírusölő szerrel történő permetezést


FOLYTATJUK A LÉPCSŐHÁZAK FERTŐTLENÍTÉSÉT

Bár az önkormányzatoknak már nem kötelező fertőtleníteni a lépcsőházakat, Gyergyószentmiklóson folytatjuk a vírusölő szerrel történő permetezést a tömbházak közös tereiben. Amennyiben valamely lépcsőház lakóközössége nem igényli az óvintézkedés e módját, kérjük jelezzék felénk a 0266-364494-es telefonszámon.

Holnap, szerdán a Virág negyed déli részén lévő tömbházakban végezzük el a fertőtlenítést. A munkálatot reggel 8:30 órakor kezdjük az 5-ös tömbház A lépcsőházában és az alábbi sorrend szerint folytatjuk:

5-ös tömbház –  B;
6-os tömbház –  A, B;
7-es tömbház –  A, B;
8-as tömbház –  A, B;
11-es tömbház –  A, B;
12-es tömbház –  A, B;
13-as IJECOP tömbház –  A;
14-es tömbház –  A, B;
15-ös tömbház –  A, B;
16-os tömbház –  A, B;
17-es tömbház –  A;
18-as tömbház –  A;
19-es tömbház –  A;
20-as tömbház –  A, B, C;
21-es tömbház –  A, B, C, D, E, F;
22-es tömbház –  A, B, C, D;
23-as tömbház –  A, B;
24-es tömbház –  A, B;
25-ös tömbház –  A, B;
31-es tömbház –  A, B;
33-as tömbház –  A, B;
35-ös tömbház –  A, B;
39-es tömbház –  A, B, C, D;
Garzonblokk –  A.

Tapasztalataink szerint egy lépcsőház fertőtlenítése kb. 10 percnyi időt vesz igénybe.

Csütörtökön a Virág negyed Északi részén folytatjuk a fertőtlenítést, a következő napokban pedig sorra vesszük városunk minden tömbházát. Az ütemtervet egy nappal korábban tesszük közzé ugyanitt. Kérjük a lakókat, hogy a fertőtlenítés előtti napon szervezzék meg a lépcsőházak portalanítását. Az általunk használt Virocid nevű fertőtlenítőszerről tudni kell, hogy baktériumok, vírusok, spórák és gombák ellen hatásos. Abban a koncentrátumban, amelyben a lépcsőházak fertőtlenítéséhez használjuk, sem az emberi, sem pedig az állati szervezetre nem ártalmas, hacsak nagyobb mennyiségben be nem kerül a szervezetbe, amihez azonban szándékosság szükséges.

Enyhe szaga kb. 15-20 percig érződik zárt térben.

Kérjük a lakókat, hogy a fertőtlenítés utáni legalább egy órában ne tartózkodjanak a lépcsőházakban. Ha mégis valamilyen ok miatt ki-/bejárni kell, gondoskodjanak arról, hogy szájuk, orruk takarva legyen, és lehetőleg bőrre és a szembe se jusson a permetből, mert belélegezve és bőrrel érintkezve túlérzékenységet okozhat.

Gyergyószentmiklós Önkormányzata

Kérem ossza meg ismerőseivel: