Fond be kislány hajadat, vitesd táncba magadat!

„Aranyfüsü” hajviselet-bemutató és verseny Gyergyóalfaluban

Mennyire ismerősek a következő szavak: 3-ágú rozmaringos, tyúkos, csipkés foncsík, vagy a krákó, a brekocs, meg a koszorú?

A női hajviseletet kb. két évszázad távlatából, főleg állapotjelző szerepében ismerjük, de nyomon követhetjük a történeti korok, események divathatását.

hajviseletHajfonatbemutatót és versenyt szervez a Szabad Székely Egyesület, melyre szeretettel várunk minden hajadon lányt, barátnő párost, anya- lánya párost és házas asszonyt, kislánytól a nénikéig mindenkit, aki haját szívesen viseli fonatban, bátran adja egy fonásban jártas leány kezébe, vagy épp jeleskedik a hajfonásban.

Találkozzunk 2017. június 9-én, pénteken a gyergyóalfalvi Petőfi Sándor Művelődési Házban! A kislány, ifjú leány (1-8 osztály) számára 18:00-19:30 között, a hajadon lányok, házas asszonyok számára 20:00 és 21:00 óra között zajlik a rendezvény. A pontos, egyedi és népies hajfonatokat az ebben jártas zsűri értékeli és díjazza. A  jó hangulatot és a táncházzenét  a “Következő” zenekar biztosítja,  táncoktatók: Deák László és Borsos Gyöngyi. A táncház társszervezője az ALFALUSI KALÁKA EGYESÜLET.

Fond be kislány hajadat, vitesd táncba magadat!

Kérem ossza meg ismerőseivel: