Forgalomkorlátozás a kánikula miatt a 7,5 tonnánál nagyobb tehergépkocsik számára

Az intézkedés célja az aszfaltozott útburkolat védelme és megőrzése

A közúti infrastruktúráért felelős országos társaság (CNAIR) csütörtökön, pénteken és szombaton 12 és 20 óra között forgalomkorlátozást hirdet a 7,5 tonnánál nagyobb megengedett össztömegű gépjárművek számára Hargita, Neamt, Suceava és Botoşani megye kivételével az ország teljes úthálózatán.

A CNAIR szerdán kiadott közleménye értelmében az intézkedésre az Országos Meteorológiai Szolgálat (ANM) által kibocsátott kánikulariasztás miatt van szükség.

Az intézkedés célja az aszfaltozott útburkolat védelme és megőrzése, mivel az úthálózaton a hőség miatt a nagy forgalom következtében nagyobb méretű és visszafordíthatatlan deformációk képződhetnek, amelyek az útburkolat stabilitásának elvesztésével is járhatnak, fejtik ki az útvállalat képviselői.

A CNAIR a közúti hálózatról szóló 1997/43-as sürgősségi kormányrendelet 44. cikkelyének 2. bekezdése alapján hozta meg a rendelkezést. Kivételt képeznek a korlátozás alól a személyeket, az élő állatokat és romlandó állati és növényi eredetű termékeket szállító járművek; a katasztrófavédelmi, temetkezési, postai járművek; az elsősegélynyújtó felszereléseket, üzemanyagot szállító járművek; hűtőkocsik; az autómentő tehergépkocsik; a katasztrófa sújtotta területekre vizet és élelmiszert szállító tehergépkocsik; a szemeteskocsik; a palackozott vizet, mezőgazdasági termékeket szállító járművek; a nemzetközi gyakorlatokon részt vevő katonai járművek.


Forrás: www.agerpres.ro

Kérem ossza meg ismerőseivel: