Formanyomtatvány kitöltésével jelezhetik a szülők, hogy hozzájárulnak-e vagy sem gyermekük iskolai beoltásához

Három lehetséges módozatot dolgoztak ki a tanulók beoltására

A tanév elején formanyomtatványokat fognak szétosztani a szülők között, amely révén jelezhetik: beleegyeznek-e vagy sem, hogy gyermeküket iskolai keretek között beoltsák – nyilatkozta kedden a sajtónak Sorin Cîmpeanu tanügyminiszter.

Cîmpeanu közölte, minden iskola kinevez egy illetékes személyt, aki a közegészségügyi igazgatóság és a szülők közötti kapcsolattartásért, az immunizációra vonatkozó tájékoztatásért felel majd.

A szülők egy formanyomtatványt kapnak, amely három opciót kínál fel: be akarom oltatni a gyermekemet; nem akarom beoltatni a gyermekemet; határozatlan vagyok. A válaszokat összegyűjtik, 50-60 pozitív válasz esetében mobil oltócsapatokat küldhetnek az iskolába.

Cîmpeanu jelenlegi információi szerint több mint 185.000 tanügyi alkalmazott van beoltva, szeptember 8-án újabb adatokat tesznek közzé ezzel kapcsolatban, ugyanis ez a szám valószínűleg nőtt a legutóbbi összesítés óta.

Szerdán írják alá az oktatási és az egészségügyi miniszter közös rendeletét a jelenléti oktatásra vonatkozóan – tette hozzá a tanügyi tárca vezetője.


Az egészségügyi miniszter három lehetséges módozatot dolgozott ki a tanulók beoltására

A tanulók iskolai keretek közötti beoltására három lehetséges módozatot dolgoztak ki – mondta Ioana Mihăilă egészségügyi miniszter a Digi24 hétfő esti műsorában.

‘Ahol ez lehetséges, és ahol van iskolaorvosi rendelő, iskolaorvos és megfelelő felszerelés, ott az oltóközpontokat is meg lehet szervezni. Ahol az infrastruktúra vagy a személyzet nem teszi ezt lehetővé, ott mobil oltócsapatot lehet kérni az oltóközpontokból. Főleg városokban vannak olyan oltóközpontok, amelyeknek megvan kapacitásuk arra, hogy iskolákba küldjenek mobil csapatokat, mert jelenleg nincs túl sok munkájuk. Azokban az iskolákban, amelyek közvetlen közelében működik oltópont, az iskola képviselői tájékoztatják és beosztják a gyerekeket, a szülőket és a tanárokat az oltásra’ – magyarázta Mihăilă.

A miniszter úgy vélekedett, hogy a szülőknek tájékoztatást kellene kérniük az iskolától a tanárok beoltottságát illetően.


Forrás: www.agerpres.ro

Kérem ossza meg ismerőseivel: