Gyergyói Seregszemle újragondolva

Felhívás

Gyergyószentmiklós Megyei Jogú Város Önkormányzata és a Gyergyószentmiklósi Művelődési Központ a Szent Miklós Napok ideje alatt évente megszervezi a Gyergyói Seregszemlét. Célunk, hogy évente egyszer találkozzunk: intézmények, szervezetek, valamilyen tevékenységet felvállalók. Hisszük, látjuk, kisvárosunk sok színes, dinamikus csoport teszi élővé, lelkessé, ezt szeretnénk megmutatni, felvonultatni évről évre. Igyekszünk ily módon is lehetőséget teremteni a találkozásra, beszélgetésre, kapcsolatépítésre.

Az utóbbi években úgy tapasztaltuk, hogy egyre kevesebben vesznek részt az eseményen, ezért új köntösbe bújtatjuk! A városban működő szervezetektől, az egy közösséget alkotóktól színes Gyergyószentmiklós. Ennek a gondolatnak a mentén illetve a korábbi visszajelzésekből született az idei, december 5-én tartandó seregszemle forgatókönyve.

Ezúttal elmarad a megszokott felvonulás, ellenben minden csapat kap feladatot és a nagy találkozás öröme sem marad el!

A rendezvényt megelőzően a résztvevők kapnak egy OSB lemezből kivágott, 1 m x 70 cm-es betűt, amit fel kell díszíteniük. Ennek módját a jelentkezőkre bízzuk. A díszítés lehet sajátos, a csapatra jellemző színek, formák, anyagok felhasználásával. Azt kell szem előtt tartani, hogy a betűkből fűzött mottót advent ideje alatt kifüggesztjük a város főterére. (Tehát javallott olyan anyagot használni, amit nem mos le az eső, nem szaggat le a szél.) Szeretnénk, ha a városban sétálva bárki betekintést nyerhetne ezen színes, dinamikus betűket látva az itt folyó aktivitásokba, közösségi életbe. Továbbá minden csapatnak készülni kell egy rövid, egyperces bemutatkozással, ez lehet szövegezett formában, de akár mozgással is. Ebben is szabad kezet adunk a csapatoknak. Bízunk benne, hogy a felkészülés jó hangulatban telik majd.

A villanásszerű berobbanás, bemutatkozás után, minden csapatról készül egy fotó, amelyekből egy like-versenyt hirdetünk majd. A kedvelés gyűjtés Szilveszterig tart majd, és az óév utolsó napján, a városi ünnepség alkalmával lesz az eredményhirdetés, ahol értékes nyereményben részesül majd a nyertes csapat.

Kérjük, a seregszemlén való részvételi szándékukat jelezzék a Gyergyószentmiklósi Művelődési Központ irodájában vagy a 0787/755.294-es telefonszámon.

Gyergyószentmiklós,                                                                                     Tisztelettel,
              2017. november 14.                                                                            Fórika Sebestyén igazgató

Kérem ossza meg ismerőseivel: