Gyergyószéken is megjelent a vírus

Tünetmentes a COVID-19-re pozitívan tesztelt személy

Számítani lehetett arra, hogy előbb-utóbb sajnos Gyergyószékre is begyűrűzik a koronavírus járvány. Az eset arra figyelmeztet, hogy a járványveszély valós, továbbra is be kell tartanunk minden óvintézkedést.

A gyergyószentmiklósi kórház menedzserével, Ferenczy Istvánnal folyamatosan tartom a kapcsolatot, hogy első kézből értesíthessem Önöket a legfrissebb információkról, változásokról és szükség esetén azonnal meg tudjunk lépni további fontos intézkedéseket.  Mai egyeztetésünk alkalmával arról számolt be Ferenczy István, hogy a kórház fertőző osztályára beutalt, pozitív teszteredményű fiatal hölgy tünetmentes, nem szorul semmiféle kezelésre, a kórházban megfigyelés alatt tartják. Amennyiben jelentkeznének rajta a fertőzés tünetei, a székelyudvarhelyi vagy a csíkszeredai Covid-19-háttérkórházba szállítják kezelésre, ha pedig egymást követően két teszteredménye negatív lesz, a hölgyet hazaengedik. A legutóbbi teszt eredménye május 27-én várható.

A szóban forgó személy a Gyergyóújfaluban működő idősotthon alkalmazottja, ezért a családtagok mellett tesztelték az otthon lakóit és az alkalmazottakat is. Egyed József, Újfalu polgármestere arról tájékoztatott, hogy a teszteredmények negatívak lettek. A családtagok 14 napos otthoni elkülönítésbe vonultak, az öregotthonban pedig továbbra is érvényes maradt a szükségállapotban bevezetett szigorítás: nem fogadnak látogatókat, a személyzet 14 napos turnusokban váltja egymást, ez alatt munkahelyi, illetve otthoni elkülönítésben tartózkodnak.

Láthatjuk és a tapasztalhatjuk, hogy a COVID-19 létezik és fertőz, nem hagyhatjuk figyelmen kívül! Ismételten arra kérek mindenkit, tartsa be a járványügyi helyzetben hozott szabályokat, óvjuk saját egészségünket és vigyázzunk másokéra is! 

Nagy Zoltán polgármester

Kérem ossza meg ismerőseivel: