Gyergyószentmiklós helységnévtábláját is lemázolták

Péntekre virradólag történt az eset

Sajnálatos eset elszenvedői lettünk, ugyanis ma, 2020. január 24-én reggelre ismeretlenek lemázolták a magyar nyelvű feliratot a gyergyószentmiklósi 5-ös km-nél található helységnévtáblán.

A festéket – a helyszínelést követően – a Városgazdálkodás munkatársai sikeresen eltávolították, feljelentést tettünk, a rendőrség pedig megkezdte a nyomozást az ismeretlen tettesek ellen.

tabla1

Arra kérjük a lakókat, hogy aki bármilyen információval tud segíteni, legyen az gyanús autó, személy, vagy bármi, értesítse az állami, vagy a helyi rendőrséget.

Bízunk benne, hogy az elkövetkezőkben nem kerül sor hasonló garázdaságra.


Festékszóróval fújták le pénteken a gyergyószentmiklósi és gyilkostói helységnévtáblák magyar feliratait

Festékszóróval fújták le pénteken a gyergyószentmiklósi és gyilkostói helységnévtáblák magyar feliratait – tájékoztat a Hargita Megyei Rendőr-főkapitányság (IPJ).

Gheorghe Filip szóvivő közölte, a rendőrség minden ilyen esetben ‘határozottan fellép’, akkor is, ha a magyar, akkor is, ha a román feliratot mázolják le.

Az országos útügyi társaság megtisztította a táblákat.

Év elején hasonló eset történt, több település határában lemázolták a névtáblák magyar feliratait. Akkor a rendőrség azonosította az elkövetőt, aki beismerte tettét. A 30 éves bákói férfit rongálásért megbírságolták.

Forrás: www.agerpres.ro

Kérem ossza meg ismerőseivel: