Gyergyószentmiklós több pontján is zajlanak a munkálatok

Terepszemle

A város több pontján is folyamatban lévő munkálatok vannak, ezekről tartottunk egy terepszemlét, 2020. május 12-én, kedden.

Új vízhálózat kialakítása

Zajlik az új vízhálózat kiépítése a Tűzoltó utca Nyír felé vezető szakaszán. Nagy Zoltán polgármester rámutatott, a lakók ezen a részen jelentették a legtöbb meghibásodást, és mivel egy elavult rendszerről beszélünk, ezeket nem lehetett javítani. Hozzátette, ahogy megérkeznek a megrendelt anyagok, a lakónegyedekben is elkezdik a munkálatokat, az új hálózatra való rácsatlakozás pedig szakaszosan történik – a munkálat teljes időtartama egyébként 2 évet foglal magába.

munka4

A szennyvízhálózat cseréje és bővítése

Több ponton is dolgoznak a szennyvízhálózat (kanalizálás) cseréjére és bővítésére vonatkozó munkaprojektben. Jelenleg a mezőben építünk ki egy olyan új gerinchálózatot, amelyre a város északi részét, a Nicolae Bălcescu utcától északra található részt is rá tudjuk majd csatlakoztatni. A munkálat összesen közel 46 km vezeték elhelyezését tartalmazza, amelyből idén mintegy 20 km-t helyez el a kivitelező. Ebben az évben, 16 utcába tervezünk ilyen jellegű munkálatokat.

munka1„Mivel most a gerinc kiépítése zajlik, így a rácsatlakozások most nem valósulnak meg. A folyamat következő mozzanataként elhelyezzük a kapuk előtt a rácsatlakozás lehetőségét megteremtő kis aknákat, a tulajdonképpen vett csatlakozás viszont egy későbbi ütemtervben valósul meg” – fogalmazott Nagy Zoltán, hozzátéve: kivételt képeznek azok az utcák, ahol jelenleg is útépítési munkálatok folynak, ilyen a Halász, Békény, Dózsa György, Rózsa, illetve Építő utca. A városvezető hangsúlyozta: fontos, hogy ezen utcák lakói még az útépítés befejezése előtt rácsatlakozzanak az új rendszerre, hogy amennyiben esetleges meghibásodások jelentkeznek, a későbbiekben ne kelljen feltörni az új aszfaltot.

Esővízhálózat kiépítése

Az esővízhálózat kiépítésének folyamata is javában zajlik, ezen belül a Halász és Békény utca találkozásánál lévő híd alatt fúr át a kivitelező annak érdekében, hogy majd egybe lehessen gyűjteni a teherforgalmat kiszolgáló három utca esővizét. A szakcég munkatársainak több méter mélyre le kell ásniuk azért, hogy biztonságos körülmények között átfúrhassanak az említett területen. Nagy Zoltán polgármester megjegyezte, a Halász, Békény és Dózsa György utcákban, a nemrég elhelyezett szennyvízhálózat próbája is megtörtént a napokban.

munka3

Uszodaépítés

 

A Makkos utcában található tanuszodánál, jelenleg a tető szigetelése, valamint a tetőzet végső formájának kialakítása zajlik. Napokon belül, a kivitelező elkezdi a medence vízzel való feltöltését annak érdekében, hogy az első víztartási próbát is el tudják végezni. A következő mozzanat, majd a belső terek (lépcsők, öltözők, illemhelyek stb.) kialakítása lesz.uszoda


Gyergyószentmiklós, 2020. május 13.

Gyergyószentmiklós Önkormányzata

Kérem ossza meg ismerőseivel: