Gyergyószentmiklóson továbbra sincs koronavírus-fertőzéssel nyilvántartott

Karanténban levő személy sincs


Tisztelt gyergyószentmiklósiak!

Tájékoztatom Önöket, hogy Gyergyószentmiklóson továbbra sincs egyetlen koronavírus-fertőzéssel nyilvántartott, sem karanténban lévő személy sem.

Mint korábban is jeleztük, városunkban a legnagyobb veszélyt a felelőtlen magatartás jelenti közösségünk azon tagjai részéről, akik nem tartják be a sürgősségi állapotra vonatkozó rendelkezéseket.

Ismételten kérünk mindenkit, aki piros vagy sárga jelzésű fertőzött külföldi területről érkezik haza, hogy haladéktalanul jelentse itthonlétét háziorvosának vagy a Hargita Megyei Közegészségügyi Igazgatóságnál a megelőző intézkedések mihamarabbi bevezetése céljából. Kérjük, ugyanakkor városunk lakóit, hogy szintén jelezzék, ha tudomásuk van arról, hogy szomszédjuk ilyen területről tért haza, és az előírásokat nem tartja be, elhagyja a lakását.

Tel: 0266-310423, 0266-324483 (hívható munkanapokon 8-16 óra között);
Zöld szám: 0800-800358 (hívható naponta 8-23 óra között)
E-mail cím: epidem@aspharghita.ro

Vörös jelzésű országok: Kína – Hubej tartomány, Olaszország, Dél-Korea – Daengu város és Cheongdo régió, Irán.

Sárga jelzésű országok: Ausztrália, Ausztria, Belgium, Kanada, Kína – az ország többi része, Dél-Korea – az ország többi része, Dánia, , Svájc, Franciaország, Németország, Japán, Malajzia, Nagy-Britannia, Norvégia, , Hollandia, Spanyolország, Amerikai Egyesült Államok, Svédország.

Nagy Zoltán polgármester,
a helyi operatív törzs vezetője

Kérem ossza meg ismerőseivel: