Hargita megye több településén is riasztották a csendőröket a hétvégén a medvék miatt

A 112-es segélyhívószámra 9 hívás futott be

Több ízben riasztották a hétvégén a Hargita megyei csendőröket a települések utcáin kószáló medvék miatt – tájékoztatott a megyei csendőrfelügyelőség hétfőn.

A Hargita megyei csendőrség sajtóirodája által kiadott közlemény értelmében a 112-es segélyhívószámra 9 hívás futott be, Csíkszeredában, Tusnádfürdőn, Marosfőn (Izvoru Mureşului) és Csobotfalván (Cioboteni) jeleztek medvéket.

Szombaton hat személy jelezte a medvék jelenlétét Csíkszeredában és Tusnádfürdőn. Az egyik állat a megyeszékhely sürgősségi kórházának az udvarán tűnt fel, a kiszálló csendőröknek sikerült elkergetniük az állatot. Négy medvét Tusnádfürdő utcáiról kergettek vissza az erdőbe a csendőrök.

A vasárnapi nap folyamán három hívás futott be, Tusnádfürdőn, Marosfőn és Csobotfalván jeleztek medvét. A csendőröknek Marosfőn többször is vissza kellett kergetniük az erdőbe a város utcáira mind visszatérő állatot.

A katasztrófavédelmi felügyelőség minden esetben figyelmeztette a lakosságot a RO-ALERT rendszeren keresztül a medvék jelenlétére. A Hargita megyei csendőrök felszólítják a lakosságot, hogy kerüljék azokat a helyeket, ahol medvéket jeleztek a RO-ALERT rendszeren keresztül.

‘A lakosságnak meg kell értenie, hogy a RO-ALERT rendszeren keresztül küldött figyelmeztetések célja nem az, hogy minél nagyobb számban összegyűljenek a jelzett helyen, és ezzel életüket veszélyeztessék, illetve akadályozzák az illetékes erőket az állat eltávolítására tett erőfeszítéseikben’ – nyomatékosította a csendőrség sajtóirodája.


Forrás: www.agerpres.ro

Kérem ossza meg ismerőseivel: