Hargita megyében 11-re nőtt a koronavírussal fertőzöttek száma

A prefektusi hivatal péntek déli adatai szerint Hargita megyében nőtt a koronavírusos esetek száma, eddig 11 személynél mutatták ki a COVID-19 vírus jelenlétét. Az igazoltan fertőzött személyek közül eddig kettő meggyógyult, egy ember meghalt, hét beteget a csíkszeredai és a székelyudvarhelyi  kórházban kezelnek. Egy Hargita megyében tesztelt, ám Brassó megyei személyt egy brassói kórházban ápolnak.

A megyében 182 személy tartózkodik intézményesített karanténban, összesen 202-en hagyhatták el a hatósági vesztegzárat a járvány kezdete óta. Jelenleg 490 fő házi elkülönítésben tartózkodik, eddig 4103-an töltötték le otthonukban a 14 napos elkülönítést.

Kedden a csíkszeredai Hargita Megyei Sürgősségi Kórház egyik orvosánál mutatták ki a vírus jelenlétét, őt a kórház csíksomlyói fertőző betegségek részlegén kezelik. A protokoll szerint elvégezték a koronavírus-tesztet a sürgősségi osztály és a kórház azon alkalmazottain, akik a fertőzés kimutatását követő három napban dolgoztak az osztályon. A csütörtöki eredmények szerint mindegyikük tesztje negatív.

Forrás: maszol.ro

Kérem ossza meg ismerőseivel: