Hargita megyében 16-ra nőtt a koronavírussal fertőzöttek száma

A prefektusi hivatal szombati adatai szerint, a legutóbbi tájékoztatás óta, Hargita megyében 5-el nőtt a koronavírusos esetek száma, eddig 16 személynél mutatták ki a COVID-19 vírus jelenlétét. Az igazoltan fertőzött személyek közül eddig kettő meggyógyult, egy ember meghalt, 12 beteget a csíkszeredai és a székelyudvarhelyi  kórházban kezelnek. Egy Hargita megyében tesztelt Brassó megyei személyt egy brassói kórházban ápolnak.

A megyében 170 személy tartózkodik intézményesített karanténban, összesen 228-an hagyhatták el a hatósági vesztegzárat a járvány kezdete óta. Jelenleg 438 fő házi elkülönítésben tartózkodik, eddig 4.164-en töltötték le otthonukban a 14 napos elkülönítést.

Március 27 és április 17 között 405 koronavírus-tesztet készítettek Hargita megye számára, (részben a megyei egészségügyi igazgatóság (DSP) és a Megyei Sürgősségi Kórház laboratóriumában, részben kolozsvári, brassói és bukaresti laboratóriumokban) ezekből 390 teszt negatív, 15 pedig pozitív lett. A tizenhatodik pozitív eredmény egy magánlaboratóriumban elvégzett vizsgálat nyomán készült, ezt azonban két további negatív eredményt hozó teszt követte.

Hargita Megye Prefektusi Hivatala

Kérem ossza meg ismerőseivel: