Hargita megyében 54-re nőtt az eddig koronavírussal fertőzöttek száma

A prefektusi hivatal szombati adatai szerint, a legutóbbi tájékoztatás óta, Hargita megyében 18-cal nőtt a koronavírusos esetek száma, eddig összesen 54 személynél mutatták ki a COVID-19 vírus jelenlétét.

Az igazoltan fertőzött személyek közül eddig 19 meggyógyult, egy ember meghalt, 34 beteget a csíkszeredai és a székelyudvarhelyi kórházban kezelnek.

A megyében:

 267 személy tartózkodik intézményesített karanténban, 34-gyel kevesebben, mint egy nappal korábban;
• összesen 728-an hagyhatták el a hatósági vesztegzárat a járvány kezdete óta;
• jelenleg 347 fő házi elkülönítésben tartózkodik;
• eddig 5.018-an töltötték le otthonukban a 14 napos elkülönítést.


Hargita Megye Prefektusi Hivatala


MEGUGROTT AZ ESETEK SZÁMA, LEGYÜNK ELŐVIGYÁZATOSAK!

Az elmúlt két napban megsokszorozódott Csíkszeredában az igazolt koronavírus-fertőzéses esetek száma. A Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórház vezetősége arra kér mindenkit, hogy továbbra is tartsa be a megelőzési szabályokat.

„Egyik napról a másikra napi több mint tíz esettel szembesülünk, a kórház erre a célra elkülönített osztálya gyors ütemben telik meg betegekkel. A korábbi védőintézkedések egyik célja az volt, hogy egyszerre ne zúduljon sok beteg az ellátórendszerre, ez a helyzet azonban most ezzel fenyeget” – összegezte dr. Konrád Judit, a Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórház menedzsere.

A kórház vezetősége felkéri a térség lakosságát, kövessék továbbra is szigorúan a koronavírus-fertőzés megelőzése érdekében a törvényes előírásokat: figyeljenek a távolságtartásra, viseljenek maszkot a zárt nyilvános terekben, úgy, hogy az eltakarja az orrot és a szájat, ne szervezzenek és ne vegyenek részt nagyobb rendezvényeken. Különösen legyenek elővigyázatosak a vásárlások során. A higiénés szabályok továbbra is elsőrendűek, az alapos kézmosás, kézfertőtlenítés segít a megelőzésben.

A Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórházban ma, május 16-án reggel 27, igazoltan koronavírusos beteget és további hét koronavírusfertőzés-gyanús beteget ápoltak. A csíkszeredai kórházban ápolt Covid-19 betegek állapota jelenleg nem súlyos.

„Felelősek vagyunk egymásért, családjaink egészségéért. Ezt továbbra is szem előtt kell tartanunk és eszerint kell viselkednünk mindannyian. Lehet, hogy ez elcsépelt már sokak számára, de nálunk ennek most van igazán aktualitása” – tette még hozzá dr. Konrád Judit.

Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórház

Csíkszereda, 2020.05.16


 

Kérem ossza meg ismerőseivel: