Hargita megyében nincs igazolt koronavírussal fertőzött beteg

Gyergyószentmiklóson jelenleg 10 személy van intézményes, őrzött karanténban


Összesen 3200 lej bírságot rótt ki a csendőrség 10 Hargita megyei személyre a hétvégi ellenőrzések során. Ebből 2 volt gyergyószentmiklósi. Ők nem tudták egyéni nyilatkozattal igazolni, hogy miért is tartózkodnak a lakásaikon kívül. Az átlagosan 320 lejes bírság sem kevés, de a vasárnap este életbe lépett 4. katonai rendelet további súlyos szigorításokat hozott. 2.000 lej lett a pénzbüntetések alsó határa, jogi személyek esetében pedig 10 ezer. A felső határ 20, illetve 70 ezer lej. Kérjük, mindenki tartsa be az előírásokat. Nem ok nélkül szigorítanak a hatóságok, amint pedig 2000 fölé nő a hazai megbetegedések száma, további szigorítások jönnek.

Közel van ez: a 1952 személyről igazolták hétfőn délig a koronavírus fertőzést, és 46 halálos áldozata van már a járványnak. 9464-en vannak intézményes karanténban, és 124.235 személy otthoni elkülönítésben.

A gyergyószentmiklósi intézményes, őrzött karanténban 10 személy várja, hogy leteljen a bezártság 14 napja. Ők „piros országokból” jöttek haza.

megyei_adatok

A prefektúra adatai szerint  ma, március 30-án a megyében összesen 114-en vannak intézményes karanténban és 2351-en házi elkülönítésben. Nagyon jó hír, hogy 20 fő elhagyhatta a karantént, és 568-an kijöhettek lakásaikból a 14 napos elkülönítés után: egyikükön sem jelentkeztek a fertőzés tünetei. A legjobb hír pedig ma is az, hogy a megyében egyetlen személy esetében sem igazoltak fertőzést. Az országban 209 személy kigyógyult a betegségből.

Gyergyószentmiklós Önkormányzata

Kérem ossza meg ismerőseivel: