Hargita megyei zenészek Hargita megyei gyermekekért

Karitatív jellegű pop-rock-jazz fesztivál Csíkszeredában

A ForFun Egyesület partnerségben a Hargita Megyei Szociális és Gyermekvédelmi Vezérigazgatósággal 2019. május 25–26. között szervezi meg a Hargita megyei zenészek Hargita megyei gyermekekért című karitatív jellegű pop-rock-jazz fesztivált. Csíkszereda Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatalának jóvoltából a kétnapos rendezvénynek a csíkszeredai Mikó-vár ad otthont, ahol olyan neves együttesek lépnek színpadra, mint a Bagossy Brothers Company, Robin and the Backstabbers, a Role, az Ineffable, a Tündérground, valamint az One More Minute.

Az eseményt április 12-én sajtótájékoztatón mutatták be a szervezők. A ForFun Egyesület elnöke, Bodó István elmondta, hogy a rendezvény ötlete több mint egy évvel ezelőtt született meg, pontosabban egy televíziós hír kapcsán. – Egyik központi televíziócsatorna híradásában láttam Elekes Zoltánt és Borboly Csabát, amikor Bukarestben voltak, és megoldást kerestek az anyagi gondokra, mellyel a Hargita Megyei Szociális és Gyermekvédelmi Vezérigazgatóság küszködött. Utána Zoltánnal találkoztunk, és megtudtam, hogy mekkora ez az apparátus. Ledöbbentem, nem gondoltam volna, hogy ennyi ember érintett, és ennyi gyerekről van szó. A ForFun Egyesület elnöke lévén, az évek során több koncertet is szerveztünk. Elkezdtünk gondolkodni azon, hogy hogyan segíthetnénk, így született meg a karitatív rendezvény gondolata – mondta Bodó István. Az egyesület elnöke elismerte, arra is kíváncsi volt, hogy a Hargita megyei zenészek mennyire hajlandóak egy ilyen karitatív rendezvényen részt venni. – Az első pillanattól pozitívan reagáltak, egyetlen kérésük az volt, hogy az időpontokat úgy időzítsük, hogy az mindenkinek jó legyen. A Bagossy Brothers Company így is lemondott egy koncertet, hogy itt felléphessen, a Role pénteken még Bécsben lép fel, és a szombati koncertjét egy másik időpontra halasztotta azért, hogy itt lehessen, a mi időpontunk szerint alakította a programját a Robin and the Backstabbers is, amely annak ellenére, hogy egy közkedvelt együttes, nagyon szerényen és nagyon lelkesen közelítette meg ezt az egészet – mondta Bodó István. 

jotekonysagi_koncertA koncerteket mindkét nap a Vámszer Géza Művészeti Népiskola gazdag programkínálata előzi meg, melyre a szervezők szeretettel várják úgy a közösség gyerekeit, mint a vezérigazgatóság kedvezményezetteit. A Mikó-vár előtti téren zajló foglalkozásokat, mint például a fajáték készítés, fafaragás, kerámia tárgyak festése, nemezelés, arcfestés, gyerektáncház, mesefoglalkozás, interaktív zenei játékok, kőfestés, hangszerkészítés, ugribugri zumba, dekupázs befőttes üvegekre és bábkészítés, mutatta be Sipos Tünde, a népiskola programfelelőse. Hozzátette: a gyerekfoglalkozásokat a népiskola tevékenységvezetői, kézművesei, meghívott előadói és szaktanárai irányítják.

A Hargita Megyei Szociális és Gyermekvédelmi Vezérigazgatóság igazgatója, Elekes Zoltán kiemelte, hogy az utóbbi tíz évben az intézmény az egyik fontos feladatának tartja a tehetséggondozást. Ezért a karitatív rendezvényen összegyűlt összeget a gyermekvédelmi rendszerben élő tehetséges gyermekek és fiatalok támogatására fordítják. A fesztivál célkitűzése az adománygyűjtés mellett a közvélemény érzékenyítése, valamint a fiatal generációk társadalmi felelősségének fejlesztése.

A sajtótájékoztatón az újságírók egy rövidfilmet is láthattak a vezérigazgatóság tevékenységéről.

Az eseményre a jegyek elővételben kaphatók a www.bilete.ro honlapon, illetve megvásárolhatóak a helyszínen is.


HARGITAI ZENÉSZEK HARGITAI GYEREKEKÉRT

Jótékonysági rockfesztivál

GYEREKFOGLALKOZÁS

Helyszín: a Mikó Vár előtti tér

Programkínálat a Vámszer Géza Művészeti Népiskola tevékenységvezetőivel, kézművesekkel, meghívott előadókkal és szaktanárokkal

Május 25, szombat – 11–13 óra

Fajáték készítés László Tiborral

• Fafaragás András Lajossal

• Kerámia kis tárgyak festése Both Emesével

• Nemezelés Sándor Cecivel

• Arcfestés Keresztes Evelinnel, Bors Eszterrel

• Gyerektáncház Ádám Rebekával

• Mesefoglalkozás Sipos Tündével és Hompoth Arthurral

• Interaktív zenei játékok János Máriával

• Kőfestés János Máriával, Vitos Gyöngyvérrel

• Hangszerkészítés Hompoth Arthurral , Hátszegi Zsolttal

Május 26, vasárnap, 11–13 óra

• Fajáték-készítés László Tiborral

• Kerámia kis tárgyak festése Both Emesével

• Nemezelés Sándor Cecivel

• Arcfestés Keresztes Evelinnel és Bors Eszterrel

• Ugribugri Zumba Lukács Annamarival

• Hangszerkészítés Hompoth Arturral, Hátszegi Zsolttal

• Dekupázs befőttes üvegekre Benedek Hajnalkával

• Bábkészítés Bakó Klárival


Ízelítő:

Kérem ossza meg ismerőseivel: