Hátrányos helyzetű fiataloknak biztosítanak „Jogosítványt a jövőhöz”

A pályázatokat 2021. január 23-ig lehet benyújtani

A MOL Románia a Jogosítvány a jövőhöz program új kiírásával segíti a hátrányos helyzetű fiatalokat 

A MOL Románia és A Közösségért Alapítvány hatodik alkalommal hirdette meg a Jogosítvány a jövőhöz programot, amely olyan fiatalok számára fedezi a bármilyen kategóriájú hajtási engedély megszerzésével járó költségeket, akik nehéz anyagi körülmények között élnek, és akiknek munkavállalásnál feltétel vagy előny a jogosítvány, illetve hasznos eszköz a munkaköri teendők ellátásában vagy kiterjesztésében azoknak, akik már dolgoznak.

Jogosítvány a jövőhöz programban 17-25 év közötti, hátrányos körülmények között élő fiatalok vehetnek részt, akik B, C vagy D kategóriájú gépjárművezetői engedélyt szeretnének szerezni, beleértve a traktorra, trolibuszra és villamosra érvényes hajtási engedélyt is.

A pályázatokat 2021. január 23-ig lehet benyújtani online vagy postai úton.

„A pályafutásuk elején álló fiatalok számos nehézséggel szembesülnek, különösen azok, akik hátrányos körülmények között nevelkedtek. A nehézségeket a járványhelyzet fokozta. A MOL Románia felismeri a jelenlegi helyzet kihívásait, és örömmel áll a Jogosítvány a jövőhöz újabb kiírásával a támogatásra szoruló fiatalok mellé. A program iránti érdeklődés állandó növekedése igazolja ennek hasznosságát. A MOL Románia továbbra is a közösségek elkötelezett partnere marad és ezután is jelen leszünk ott, ahol szükség van ránk” – nyilatkozta Camelia Ene, a MOL Románia ügyvezető igazgatója.

A program hatodik kiírásának meghirdetésére online került sor. Az eseményen hat, korábbi kiírásokban támogatott fiatal megosztotta a programmal és a jogosítvány megszerzésével kapcsolatos tapasztalatait, és beszámolt gépkocsivezetőként szerzett élményeiről.

„A jelenlegi helyzet hátráltatta az idei terveim megvalósítását, azonban nem akadályozott abban, hogy tanuljak, hogy időben, alaposan felkészüljek. Mivel a járulékos költségek fedezésére is kaptam támogatást, amint a sofőriskola fogadott, azonnal beiratkoztam, befejeztem tanulmányaimat és sikeresen levizsgáztam. A jogosítvány számomra egy szakképesítés, aminek az életben hasznát vehetem” – nyilatkozta Fekete Előd, aki a 2019-es kiírásban elsőnek szerzett hajtási engedélyt.

A program eddigi öt kiírásában összesen 80 fiatalnak sikerült befejeznie tanulmányait: 69-nek sikerült megszereznie a B kategóriás hajtási engedélyt, 8-nak a C-t, egynek B kategóriás jogosítványt átalakított járműre, egynek B96-ra (járműszerelvény vezetésére alkalmas engedély: B kategóriájú gépkocsihoz kapcsolt nehéz pótkocsi, melyek össztömege nem haladja meg a 4.250 kg-t), egy fiatal pedig mezőgazdasági vontatóra, traktorra, szerzett jogosítványt. 71 fiatal tanulmányait folytatja vagy vizsgára készül.

„A pályázási időszak két hónap, ezalatt folyamatos tájékoztatást biztosítunk minden érdeklődő számára. A pályázatokat postán vagy online lehet küldeni. A versenyben való részvétel feltétele az egyszerű űrlap helyes kitöltése és az öt kötelező dokumentum csatolása. Előnyt jelent egy munkáltatói igazolás, amely tanúsítja, hogy a pályázó hajtási engedéllyel munkahelyhez juthat, valamint egy ajánlás egy civil szervezettől vagy más intézménytől, amely alátámasztja a támogatás szükségességét” – nyilatkozta András Imre, A Közösségért Alapítvány ügyvezetője.

A programmal és a pályázattal kapcsolatos bővebb tájékoztató a www.kozossegert.ro és a www.molromania.ro honlapokon található.

jogositvany_2020

A Jogosítvány a jövőhöz programról

A Jogosítvány a jövőhöz programot A Közösségért Alapítvány szervezi a MOL Románia által rendelkezésre bocsátott pénzalapból. A program anyagi támogatást biztosít 17-25 éves, hátrányos helyzetű fiatalok részére, B, C, D kategóriájú, beleértve traktor, trolibusz és villamos, gépjárművezetői engedély költségeinek fedezéséhez, akik számára a hajtási engedély feltétel vagy előny a munkavállalásnál, vagy hasznos eszköz a munkaköri teendők ellátásában azoknak, akik már dolgoznak.

A Jogosítvány a jövőhöz programot ötéves fennállása alatt két országos versenyen díjazták: 2018-ban a Civil Társadalom Gáláján, 2017-ben a Romanian CSR Awards-on.


A Közösségért Alapítvány sajtóközleménye

Kérem ossza meg ismerőseivel: