Hátrányos helyzetű fiataloknak biztosítanak „Jogosítványt a jövőhöz”

A MOL Románia negyedik alkalommal hirdeti meg a programot

A MOL Románia és A Közösségért Alapítvány negyedik alkalommal hirdette meg a Jogosítvány a jövőhöz társadalmi felelősségvállalási programot, nehéz anyagi körülmények között élő fiatalok számára, a jogosítvány megszerzésével járó költségek (sofőriskola és járulékos költségek) fedezésére. 2019. január 25-ig pályázhatnak olyan hátrányos helyzetű fiatalok, akiknek munkavállalásnál feltétel vagy előny a jogosítvány, illetve hasznos eszköz a munkaköri teendők ellátásában vagy kiterjesztésében azoknak, akik már dolgoznak.

Jogositvany a jovohoz kJogosítvány a jövőhöz programban 17-25 év közötti, hátrányos körülmények között élő fiatalok vehetnek részt, akik B, C vagy D kategóriájú gépjárművezetői engedélyt szeretnének szerezni, beleértve a traktor, trolibusz és villamos hajtási engedélyt is.

„A program eddigi három kiírása során szerzett tapasztalat azt mutatja, hogy odafigyeléssel és együttérzéssel kell közeledni a hátrányos körülmények között nevelkedő fiatalokhoz, akiknek a hajtási engedéllyel egy hasznos eszközt kívánunk biztosítani a munkaerőpiacon való elhelyezkedéshez. Szeretnénk hatékony segítséget nyújtani, amely kézzelfogható eredményekkel jár, és minden alkalommal azt reméljük, hogy a támogatott fiataloknak sikerül megszerezni a hajtási engedélyt, és az valóban hasznosnak bizonyul számukra.” – nyilatkozta Camelia Ene, a MOL Románia ügyvezető igazgatója.

A negyedik kiírás meghirdetésére Kolozsváron, a AKSZA Utcagyerek Missziós Házban került sor. A rendezvényen részt vett hét fiatal, aki a korábbi kiírások keretében már megszerezte a hajtási jogosítványt vagy még tanulmányait folytatja.

„A program támogatásával megszerzett hajtási engedély nagy hasznomra válik, mivel egy autószerelő műhelyben dolgozom, ahol a jogosítvány nélkülözhetetlen” – nyilatkozta a nagykárolyi Papp Norbert, a 2017-es kiírás egyik kedvezményezettje.

A program három kiírásában eddig 48 fiatalnak sikerült megszerezni a jogosítványt: 41 személy B kategóriás, 6 személy C kategóriás, 1 személy pedig B kategóriás – fogyatékkal élők számára adaptált gépkocsira tette le sikeresen a vizsgát. További 41 kedvezményezett a tanulmányait folytatja vagy vizsgára készül.

„A program iránt érdeklődő fiatalokat arra biztatjuk, hogy a pályázat összeállítását kezdjék el időben, ne hagyják az utolsó pillanatra a szükséges dokumentumok beszerzését. Egész évben felvilágosítással szolgálunk, bizalommal fordulhatnak hozzánk. Fontos, hogy a pályázók megszerezzék egy mentor, egy felnőtt pártfogó segítségét, aki támogatja őket a sofőriskolai képzés, illetve a vizsga időszakában. Javasoljuk, hogy a motivációs levélben fogalmazzanak világosan és részletezzék a hajtási engedély megszerzésének szükségességét és hasznosságát.” – nyilatkozta András Imre, A Közösségért Alapítvány ügyvezetője.

A programmal és a pályázattal kapcsolatos bővebb tájékoztató a www.pentrucomunitate.ro és a www.molromania.ro honlapokon található. A pályázatok benyújtásának határideje 2019. január 25.

Kérem ossza meg ismerőseivel: