Havazásra, hóviharokra figyelmeztetnek a meteorológusok

Sárga, illetve narancssárga riasztás van érvényben

Sárga, illetve narancssárga riasztást adott ki pénteken az Országos Meteorológiai Szolgálat (ANM) a várható havazás és hóviharok miatt.

Pénteken 19 órától vasárnap 18 óráig rossz időre vonatkozó figyelmeztetés lesz érvényben az ország nagy részén. A péntekről szombatra virradó éjszaka havazásra kell számítani, majd szombat délután esni fog Dobrudzsában, Olténiában, Munteniában és Moldva északi részén, Erdélyben pedig havas eső várható.

Temes és Krassó-Szörény megyében, illetve Hunyad, Mehedinţi, Gorj, Vâlcea, Argeş, Dâmboviţa és Prahova megye hegyvidéki térségeiben jelentős havazásra és hóviharokra vonatkozó másodfokú riasztás lesz érvényben szombat reggel 6 órától vasárnap délig. A lehulló csapadék mennyisége meghaladhatja a 60-70 litert négyzetméterenként, és jelentős hóréteg alakul ki. A hegyekben hóviharok lesznek, 70 km/órás széllökésekkel.

Ugyanakkor pénteken 23 órától vasárnap 18 óráig a Bánságra, a Körösök vidékére, Erdély nyugati és északi részére, Nyugat- és Észak-Olténiára, Muntenia északi részére, valamint a Déli-, illetve a Nyugati-Kárpátok és a Kárpátkanyar térségére sárga riasztást adtak ki a várható havazás miatt. A lehulló csapadék mennyisége elérheti a 25-30, helyenként a 40-50 litert négyzetméterenként. A hegyekben megélénkül a szél, 60 km/órás széllökésekre kell számítani.

Forrás: www.agerpres.ro

Kérem ossza meg ismerőseivel: