Helyi intézkedések a veszélyhelyzetben

A továbbiakban is szükséges az óvintézkedések betartása

A május 15-én kihirdetett veszélyhelyzet rendelkezései enyhítéseket hoztak ugyan az élet bizonyos területein, ám a járvány terjedésének megfékezése érdekében a továbbiakban is szükséges az óvintézkedések betartása.

A gyergyószentmiklósi városházán május 18-tól ismét lehetőség nyílik személyes ügyintézésre, az alábbiak szerint:

– A városháza főépületében, a szociális osztályon, a lakosság-nyilvántartó és anyakönyvi osztályon kizárólag előzetes időpont-egyeztetéssel fogadjuk az ügyfeleket.

– A pénzügyi osztályon (Fürdő utca) nem szükséges előzetes időpont-egyeztetés, de egy időben 5 személynél többen nem tartózkodhatnak az ügyfélkiszolgáló térben.

– Minden osztályon érvényes az a szabály, hogy a leadott iratok 5 napig elzárva maradnak és csak ezt követően kerülnek feldolgozásra. Ennek tükrében javasoljuk mindazoknak, akik SÜRGŐS ELJÁRÁST szeretnének, hogy válasszák az ONLINE ÜGYINTÉZÉST. A formanyomtatványok elérhetők a városháza honlapján, ugyanitt lehetőség van a helyi adók és illetékek online befizetésére is.

Ugyanakkor felhívom a lakosság figyelmét arra, hogy a törvények értelmében bizonyos óvintézkedéseket be kell tartanunk:

– lázat mérünk az ügyfélkiszolgáló helyiségekbe való belépést megelőzően;

– belépést követően szájmaszk és kézfertőtlenítő szer használata kötelező;

– minimum 2 méteres távolságot kell tartani egymás között a belső terekben és sorban álláskor.

A polgármesteri hivatalhoz tartozó ügyfélszolgálati irodák programját az önkormányzat honlapján és Facebook-oldalán tesszük közzé, minden további tudnivalóval együtt.

A városi zöldségpiac szombatonként továbbra is az utóbbi időszakban bevezetett szabályok szerint működik. A belépés a főkapun, kilépés a Meszes utcára nyíló kapun történik; a belépést lázmérés előzi meg; az árusok, és a vásárlók is kötelesek szájmaszkot viselni és kötelező az egymás közötti minimum 2 méteres távolság betartása.

Azzal a jó hírrel is szolgálhatok, hogy a köztéri padok visszakerültek a helyükre. Kérem, hogy használatuk esetén tartsák be a szabályt, hogy háromnál több személy nem csoportosulhat.

Minden további helyi intézkedésről folyamatosan tájékoztatjuk Önöket.

Kérem, hogy csak hiteles forrásból tájékozódjanak! Ezt szolgálja a polgármesteri hírlevél (melyre ide kattintva tudnak feliratkozni) , illetve ez a blog.

Továbbra is arra kérek mindenkit, hogy legyünk még türelmesek, tartsuk be az előírásokat, hogy meg tudjuk óvni saját magunk és mások egészségét!

Nagy Zoltán polgármester

Kérem ossza meg ismerőseivel: