Helyi óvintézkedések a vírusjárvány miatt

Szombaton nem kerül sor a megszokott heti piacra

A vírusjárvány idején illetékes Gyergyószentmiklósi Helyi Operatív Törzs vezetőjeként a belügyminisztérium katasztrófavédelmi igazgatóság intézkedéseivel összhangban a következő rendelkezéseket hoztam 2020. március 18-án:

Gyergyószentmiklóson is hatályba lép a rendezvények megszervezésének további korlátozása:

Tilos  100 fősnél nagyobb részvételű események szervezése kültereken. A 100 fősnél kisebb szabadban szervezett események továbbra is megtarthatók, de a szervezők kell gondoskodjanak arról, hogy a részvevők legkevesebb egy méterre tartózkodjanak egymástól.

Az országos  katasztrófavédelmi igazgatóság felfüggeszti az éttermek, kávézók, bárok és más vendéglátóipari egységek működését; az ételek házhoz szállítása továbbra is megengedett. Felszólítjuk a gyergyószentmiklósi vendéglátóegységeket a tiltás betartására.

A rendkívüli állapot időszakának végéig a városháza lakosságnyilvántartó irodája és az anyakönyvi hivatal nem fogad kéréseket személyazonossági igazolványok igénylésére, vagy lakcímekkel kapcsolatos bejegyzésekre vonatkozóan. Más okiratok (születési bizonyítvány, házassági bizonyítvány, halotti bizonyítvány) kibocsájtása kizárólag programálás útján történik. Részletek itt: http://kisujsag.ro/jarvanyveszellyel-kapcsolatos-intezkedesek/

Tájékoztatjuk ugyanakkor a város lakóit, hogy az RDE szemétszolgáltató vállalat bezárta gyergyószentmiklósi munkapontjának pénztárát. Számlakifizetési lehetőség egyelőre banki átutalással történik. A vállalat dolgozik azon, hogy mihamarabb lehetővé tegye az online kifizetés lehetőségét. Amíg ez életbe lép, addig nem számolnak büntetőkamatot.

A nagyobb létszámú rendezvények korlátozása miatt szombaton már nem kerül sor a megszokott heti piacra. A bezárás a rendkívüli állapot végéig érvényes.

Nagy Zoltán polgármester,
a helyi operatív törzs vezetője

Kérem ossza meg ismerőseivel: