Hétfőn elkezdődik a tömbházak lépcsőházainak fertőtlenítése

A fertőtlenítéshez a lakókra is szükség lesz

Hétfőn elkezdődik a gyergyószentmiklósi tömbházak lépcsőházainak fertőtlenítése, ami egy újabb fontos lépés a járvány terjedésének megfékezésére.

Egy erre képesített szakember felügyelete mellett a városi mellékgazdaság munkatársai fogják végezni a fertőtlenítést, a megfelelő óvintézkedések betartásával.
Kérünk minden lépcsőházat, hogy hétfőig a földszinten és az emeleteken a padlót, illetve a lépcsőket is mossák fel, és seperjék le a falakat is. A fertőtlenítésnek ugyanis akkor van hatékonysága, ha portalanított felületen történik. Egy másik fontos figyelmeztetés: a fertőtlenítést követően, 2 órán át ne lépjenek ki a lakásaikból a lécsőházba.

A vírus terjedése elleni védekezésben mindannyiunknak megvan a szerepe és felelőssége: a megbetegedések száma napról napra nő.

Romániában pénteken délig újabb 445 személy megbetegedése bizonyosodott be, ezzel 2738-ról 3183-ra nőtt az igazolt fertőzöttek száma az elmúlt 24 órában. A halálos áldozatok száma 118-ra emelkedett. Jelenleg 13.531-en vannak intézményes karanténban, 114.646 személy pedig otthoni elkülönítésben.

Hargita megyében intézményes karanténban 174, házi elkülönítésben pedig 1.694 személy tartózkodik. Az intézményes karantént eddig húszan hagyták el, otthonaikat pedig 2.056-an a kéthetes elkülönítési időszak lejártával. A betegségből 283-an gyógyultak ki az országban a járvány kezdete óta. Gyergyószentmiklóson és a környéken továbbra sincs egyetlen igazolt fertőzött személy sem, a megyében egy ilyen eset van, az illetőt a székelyudvarhelyi kórházban ápolják.

Gyergyószentmiklós Önkormányzata

Kérem ossza meg ismerőseivel: