Hétfőtől a tanulók visszatérhetnek az iskolapadba ott, ahol a járványhelyzet ezt megengedi

Az iskola személyzetének átoltottságától is függővé teszik a jelenléti oktatást

Hétfőtől a tanulók visszatérhetnek az iskolapadba ott, ahol a járványhelyzet ezt megengedi – jelentette be csütörtök este az államfő. Klaus Iohannis azt is elmondta, a jelenléti oktatás engedélyezése az egyes iskolák személyzetének átoltottságától is függ.

Az elnök rámutatott, hétfőn elkezdődik az óvoda és iskola, és “ott, ahol az egészségügyi és járványhelyzet ezt megengedi”, jelenléti oktatás lesz. Hozzátette, emellett az egyes iskolák személyzetének átoltottságát is figyelembe veszik, amikor az oktatási intézmény működési módjáról döntenek. Az ezzel kapcsolatos részleteket közös rendeletbe foglalja majd az oktatási és egészségügyi miniszter, a két tárca, valamint az Országos Közegészségügyi Intézet (INS) szakembereivel való egyeztetést követően.

Iohannis ismét hangsúlyozta, hogy a járvány csak oltással győzhető le.

“Ha körülnézünk, azt látjuk, hogy Nyugat-Európában ismét erősödik a járvány. A következtetés nagyon szomorú: a járványnak még nincs vége. Viszont van rá megoldás: az oltás” – nyomatékosította.


Cîmpeanu: vélhetően az iskolai személyzet 60%-os átoltottságára lesz szükség a jelenléti oktatáshoz

Az alkalmazottak legalább 60 százalékos átoltottságához kötnék a jelenléti oktatást az iskolákban – ez a terv körvonalazódik Sorin Cîmpeanu ügyvivő oktatási miniszter szerint.

Csütörtök esti nyilatkozatában a tárcavezető hozzátette, az ezzel kapcsolatos végleges döntést péntek reggel közlik.

Klaus Iohannis elnök csütörtökön bejelentette, hogy hétfőtől a tanulók visszatérhetnek az iskolapadba ott, ahol a járványhelyzet ezt megengedi, de azt is leszögezte, hogy a jelenléti oktatás az egyes iskolák személyzetének átoltottságától is függ.


Forrás: www.agerpres.ro

Kérem ossza meg ismerőseivel: