Hideg napok után felmelegedés, majd ismét enyhe lehűlés várható

A következő két hétben változékony időre számíthatunk, ingadozó hőmérsékleti értékekkel, időközönként csapadékkal – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat (ANM) hétfői előrejelzéséből.

Az április 26-a és május 9-e közötti időszakra vonatkozó előrejelzés értelmében Erdélyben a sokévi átlaghoz képest kifejezetten hűvös napok következnek, nappal is 12 fok körül alakul az átlag, éjszaka pedig akár fagypontig is süllyedhet a hőmérő higanyszála. Április 28-a után felmelegszik az idő, április 30-án és május elsején 20-22 fok lehet nappal, 7-10 fok hajnalban. Május 2-a és 9-e között enyhe lehűlés következik be, a maximumok átlaga 18, a minimumoké 6 fok lesz. Enyhe esőzés a két hét alatt végig előfordulhat, április 30-án, május 1-jén, 4-én, 5-én és 6-án viharok is kialakulhatnak.

A Bánságban és a Körösök vidékén a következő napokban az évszakhoz képest hideg lesz, 12-14 fokos nappali és 2-4 fokos éjszakai hőmérséklettel. Április 28-a után fokozatosan melegedni fog az idő, és a maximumok elérhetik a 22-24 fokot is, hajnalonként pedig 4-10 fok között lesz. Május elseje után ismét lehűlés kezdődik, 19-21 fok körüli maximumokkal és 8-10 fok körüli minimumokkal. A következő két hét során végig valószínűsíthető a csapadék, főleg április utolsó napja körül. A zivatarokat dörgés-villámlás kísérheti.

A hegyekben április 26-28-a között az átlagosnál hidegebbre kell számítani, nappal sem lesz több 6 foknál, hajnalban pedig mínusz 4 fok is lehet. Később felmelegedés kezdődik, április 30-án és május elsején 12 fokos maximumokkal és 4 fokos minimumokkal számolhatunk. Ezt követően ismét lehűl a levegő, nappal átlagban 10, éjjel 2 fokot mérnek majd a hőmérők. A következő két hét első napjaiban vegyes csapadékra, majd esőzésekre kell felkészülni a hegyvidéken, olykor villámlás, dörgés is előfordulhat.


Forrás: www.agerpres.ro

Kérem ossza meg ismerőseivel: