Higgadt és bölcs mérlegelésre kéri a városlakókat Nagy Zoltán

Polgármesteri üzenet


Tisztelt városlakók, gyergyószentmiklósiak!

Péntek este a városunkban zajlott események minden bizonnyal a következményei korábbi történéseknek. A bevásárlóközpont mellett lakó roma családok agresszív viselkedése miatt összegyűlt feszültség sajnos a felszínre került. Ez meglátásom szerint elgondolkodtató és tanulságos is. A követelőző, néha tettlegességig fajuló, különösen idősek és gyerekek felé irányuló roma támadások nagyon régóta hamu alatt izzó parázst jelentettek a közösség életében.

Meggyőződésem, hogy az önbíráskodás nem célravezető és követendő, de mindenképp nagy jelzésértékkel bír mindenki számára.

A történtekből mindkét félnek le kell vonnia a következtetéseket.

A lakosságot arra kérem, hogy bár megértem indulataikat, semmi olyat ne tegyenek felindulásból, aminek csak káros következményei lehetnek. Cselekedeteinkért felelősséggel tartozunk, ám az indulat további indulatokat szül, és ez negatív következményeket von maga után.

Közösségünket arra kérem, hogy higgadtan és bölcsen mérlegeljenek, ne bocsátkozzanak önkényes igazságszolgáltatásba.

Meggyőződésem, hogy a jövőben még nagyobb figyelmet kell fordítani a közbiztonságra, felelősségünk teljes tudatában kell kezelnünk ezt a problémát. Ebben pedig együttműködésre van szükség a hivatalos szervek, a közbiztonságáért felelős alakulatok, és a lakók között.

A hatékony együttműködés érdekében sürgős egyeztetésre hívom a közbiztonságért felelős intézményeket, és egy kerekasztal keretében a lakosságot, valamint a roma közösség képviseletét is.

Az önkormányzat korábbi intézkedései is a közbiztonság megerősítése felé irányulnak. Ezért hoztuk létre a helyi rendőrséget, valamint a város idei költségvetésének elfogadásakor is olyan beruházásokra mondott igent a testület, mely a közbiztonság megerősítését segíti térfigyelő kamerák kihelyezésével.

Bízom a közösség és a hatóságok együttműködésében, a józan ész erejében, az egymás iránti tisztelet hatalmában.

Ugyanakkor meggyőződésem, hogy egy közösségen belül nem csak jogok, hanem kötelezettségek vannak. Éppen ezért, mindent megteszünk, hogy közösségünkön belül mindenki egyenlő jogokkal és kötelezettségekkel rendelkezzen!

Nagy Zoltán

Kérem ossza meg ismerőseivel: