Hivatalosan is sikeres a nemzeti régiókért indított polgári kezdeményezés aláírásgyűjtése

A hetedik állam: Magyarország

A Nemzeti Választási Bizottság tegnap, 2021. november 3-án hivatalos levélben közölte a Kohéziós politika a régiók egyenlőségéért és a regionális kultúrák fenntarthatóságáért elnevezésű európai polgári kezdeményezés szervezőivel a 45/2021 számú határozatát, amely a fenti kezdeményezés támogatására Magyarországon gyűjtött nyilatkozatokból 774 441-et nyilvánított érvényesnek. Ezzel a Székely Nemzeti Tanács és szövetségesei által indított polgári kezdeményezés teljesítette a 2011/211 és 2019/788 (EU) rendeletekben előírt kritériumokat. November 3-ától tehát hivatalosan is sikeresnek lehet nyilvánítani a nemzeti régiókért indított polgári kezdeményezést.

A legnagyobb számú támogató nyilatkozat Magyarországról érkezett. A székelyek és a nemzeti régiók ügyében sikerült megszólítani a magyar szavazópolgároknak több mint tíz százalékát. A kezdeményezés mögött tudhatjuk az egész magyar társadalmat. Ez derül ki a Magyar Országgyűlés 2020. február 25-én egyhangúlag elfogadott támogató nyilatkozatából, és ezt követően helyi és megyei önkormányzatok támogató határozataiból. Nem lehet megkerülni azt az értékelő megállapítást sem, hogy nem jutottunk volna el ilyen magas szintre, hogyha a kezdeményezés előkészítése során, majd az Európai Bizottsággal folytatott perbe beavatkozó félként nem állt volna mellettünk Magyarország Kormánya.

A küzdelem nem zárult le, mégis nagy győzelmet arattunk. Köszönettel tartozunk ezért Magyarország választópolgárainak, a Magyar Országgyűlésnek és a Magyar Kormánynak.

A küzdelem folytatásában változatlanul számítunk Magyarország kormányának támogatására. Már a Luxemburgi Bíróság közel ezer oldalas peranyaga világos tanúbizonysága annak, hogy Magyarország nemzeti kormányát és a Székely Nemzeti Tanácsot közös értékrend köti össze. Erre a közös értékrendre fogjuk felépíteni a győztes Európai Uniós stratégiánkat.

Izsák Balázs
a Székely Nemzeti Tanács elnöke

Kérem ossza meg ismerőseivel: