Honlap azok számára, akik az Unión belül utaznának

Az Európai Bizottság egy Re-Open EU című platformot indított hétfőn azok tájékoztatására, akik az Európai Unión (EU) belül utaznának.

Ez a platform valós idejű információkat szolgáltat a határokról, valamint a közlekedési és turisztikai szolgáltatások elérhetőségéről a tagállamokban. Ugyanott a tagállamok által biztosított gyakorlati információkat is meg lehet találni az utazási korlátozásokról, a közegészségügyi és biztonsági intézkedésekről, a fizikai távolságtartásról és a maszkok viseléséről, így az európaiak képesek lesznek megtervezni nyári vakációjukat és hosszabb kirándulásaikat – állítják a kezdeményezők.

‘A Re-Open EU érdekes lehet a településeknek, az étterem és a kisebb szállodatulajdonosoknak is, mert lehetőségük lesz arra, hogy tanuljanak a mások által kidolgozott innovatív megoldásokból” – jelentette ki az EB belső piacért felelős biztosa, Thierry Breton.

Az okostelefonra is optimalizált, mind a 24 hivatalos nyelven elérhető, interaktív térképet is tartalmazó platform naprakész információkat közöl minden tagállammal kapcsolatban.


Forrás: www.agerpres.ro

Kérem ossza meg ismerőseivel: