Húsvéti közvetítések a Figuránál

Két előadás kicsiknek és nagyoknak

A jelenlegi tilalmakat figyelembe véve, a színház húsvét alkalmából két előadás közvetítésével kedveskedik a kicsiknek és nagyoknak. Az élet fája, Csiki Zsolt rendezésében április 10-13. között tekinthető meg a Figura YouTube csatornáján. Ugyancsak húsvét hétvégéjén, április 10-12. között minden este 19 órától a Hideg című előadást közvetítjük.

Moșu Norbert-László és Biró Réka szerzőpáros családoknak ajánlott műve április 10-én délelőtt 11 órától lesz elérhető, majd egész hétvégén, illetve húsvéthétfőn is szórakoztatja az otthonmaradt gyermekeket és szüleiket egyaránt. Az előadás a következő linken érhető el: https://youtu.be/R40w-X37au4.

Vigyáznunk kell, mit kívánunk. Te mit kívánnál egy varázsfa gyümölcsétől? Mit kívánna két kisgyerek? Peti és Panni egy teljesen hétköznapi családi kiránduláson találkozik Virgonccal és Huncuttal, a két mitugrásszal, kiket csak ők láthatnak. A bonyodalmak ott kezdődnek, amikor egy varázsfa gyümölcse teljesíti a két lurkó kívánságait. Kalandok egész sorozata kezdődik, melyek során a gyerekek hamar rájönnek, tévedtek, amikor azt gondolták, könnyen boldogulnak szülők nélkül.

Leta Popescu rendezésében a Hideg című előadás tekinthető meg pénteken, szombaton és vasárnap, mindhárom nap 19 órától kezdődően a következő linken: https://youtu.be/oo7AJ3pL58Q.

A Hideg – melynek alcíme: Négy valótlan történet Gyergyószentmiklósról – egy olyan előadás, melynek négy melankolikus, komikus és rejtélyes történetében önmagukra ismerhetnek a gyergyószentmiklósiak. Megtudhatjuk például a hokipálya és a gyergyói hokicsapat történetét. Mindezt az utcalámpák fényében. Kiderül, milyen egy különös találkozás mínusz 50 fokban és feltehetjük a kérdést: Csíkszeredában, vagy Gyergyószentmiklóson van hidegebb? Az előadás szól még rejtélyes eltűnésekről, borvízforrásokról és végtelen krumpliföldekről. És közben felbukkan az örök fiatalság titkát jelentő kék fény is. A produkció nem sorolható be a klasszikus műfaji kategóriákba, de tartalmaz borzalmakat, szerelmet, rejtélyt… és egy kis sci-fit is.

A Figura Stúdió Színház sajtóközleménye

Kérem ossza meg ismerőseivel: