Időkapszulát helyeztek el a városháza tetőterének toronyrészében

Üzenetet hagytunk az utókornak

Városvezetésünk gondolatai mellett egyházi, oktatási, kulturális intézményvezetők, helyi történész és újságíró üzenetét tartalmazza az az időkapszula, amelyet ma délután helyeztünk el a gyergyószentmiklósi városháza tetőterének toronyrészében. Az utókornak fogalmazott levelek átfogó képet nyújtanak városunk elmúlt 100 évéről, illetve tükrözik azt az életérzést, ahogyan ma megéljük a trianoni békeszerződés megkötésének 100. évfordulóját.

Az időkapszulába a székely zászlót és városunk címeres zászlaját helyeztük el, továbbá jelenleg használatos pénzérméket, nemzetünket, városunkat szimbolizáló apró tárgyakat, fényképeket, képeslapokat. Tartalmaz a kapszula emellett egy digitális adathordozót is, egy Gyergyószentmiklóst bemutató, népszerűsítő filmmel, jellegzetesebb rendezvényeinken készült videófelvételekkel.

Célunk egyrészt, hogy a jövő nemzedéke egyfajta korképet kapjon arról az életérzésről, ahogyan ma megéljük Magyarország szétdarabolásának 100. évfordulóját, másrészt, hogy közéleti, egyházi személyiségek üzenetei által megismerje az elmúlt száz év tapasztalásait, tanulságait.

Nagy Zoltán polgármester

Kérem ossza meg ismerőseivel: