II. Méhész- és Méznap Gyergyószentmiklóson

Méz és Egészség

Ez a mottója az idei immár hagyománnyal rendelkező II. Méhész- és Méznapnak, amelyet a Gyergyói Méhész egyesület szervez a Caritas Vidékfejlesztéssel karöltve. Kevesen tudják, hogy vidékünkön igenis nagy hagyománnyal rendelkezik a méhészet, a méhészkedés. Az itteni hegyi, hűs környezet és a néha zord időjárás ellenére is,  sikerült meghonosodnia vidékünkön ennek a könnyűnek nem, azonban érdekesnek és titokzatosnak annál inkább mondható hivatásnak.

Idén is leszenk tematikus sátrak több témakörben. Ismert előadótól, méhésztől, kutatótól hallhatunk majd a mézekről, méhekről. Lesz látványkaptár és ki lehet próbálni az apiterápiás kezelést is.  A rendezvény teret enged a kis, négy – öt családdal rendelkező méhészektől egészen a több tíz családdal rendelkező méhészekig a bemutatkozásra. Lesz gyereksátor, kézműves foglalkozás, lovagoltatás, mézkóstolás, bábelőadás.

Tehát II. MÉHÉSZ -ÉS MÉZNAP, szeptember 9-én szombaton 10 és 16 óra között. Helyszín  Varga Katalin utca 3 szám, a Caritas Vidékfejlesztés, (a volt  (AGROCARITAS) udvarán

A rendezvény nem titkolt célja, egyfajta ismeretanyag átadásán túl a tudatos vásárlásra való nevelés, azáltal, hogy megismerjük a mézek fajtáit, az apiterápia során a méhcsípések, a kaptárlevegő gyógyító hatásaival is találkozunk talán más szemmel fogjuk nézni ezt a picit különcnek is nevezett világot.


Programok:

Mézek fajtái – bemutató
Mézkóstolás
Apiterápia
Mikroszkópos vizsgálat
Látványkaptár
Méhész kellékek kiállítása
Termékbemutató és mézvásár
Gyereksátor

Fellép a Gyergyóremetei Ifjúsági Fúvószenekar

Helyszín:
Varga Katalin utca 3 szám, volt Agrocaritas udvara

Szervező:
Gyergyószentmiklósi Méhészek Egyesülete
Gyulafehérvári Caritas Vidékfejlesztés

Kérem ossza meg ismerőseivel: