Ingyenes képzés kézműveseknek

Népi motívumok mai használatban

A Hargita Megyei Hagyományőrzési Forrásközpont és Hargita Megye Tanácsa szeptember és október folyamán szakoktató irányításával képzést szervez kézműveseknek. A Bartos Tünde bútorfestő által vezetett képzés a 2015-2017-es kurzussorozatokhoz hasonlóan valósul meg. A Népi motívumok mai használatban című programot első alkalommal 2015 nyarán szerveztük meg, a képzést követően négy helyszínen állítottuk ki a kisebb lakótér berendezésére alkalmas népi ihletésű kézműves alkotásokat, a 2016-os és 2017-es képzéseket követően gyermekvilág, illetve ünnep témakörökben rendeztünk kiállítást.

Az idei nyolcalkalmas képzésre olyan gyakorlott kézműveseket, népművészeket várunk, akik eddigi tapasztalataikat hasznosítva nyitottak az ízléses, újszerű kézműves termékek létrehozására. A tanfolyam ideje alatt a kézművesek az alkotói munka mellett ötleteket kaphatnak a népi motívumok mai használatának továbbgondolására. A motívumokhoz való hozzáférést egy szakmai tanulmányút megszervezésével biztosítjuk, ennek során a kézművesek a tájházakban, néprajzi gyűjteményben megfigyelt tárgyak mintavilágából inspirálódhatnak. A program eredményeként olyan népi motívumokkal ellátott, minőségi kézműves alkotások készülnek, amelyekből a szervezők kiállításokat rendeznek. Ezek a kiállítások egyrészt utat mutatnak a népi motívumok kreatív felhasználására, másrészt népszerűsítik a kézművesek munkáját, és a későbbiekben piacot teremthetnek termékeik számára.

kepzes

A képzésen való részvétel ingyenes, a kézműves termékek alapanyagának költségeit fedezzük. Részvételi szándékát, kérjük, jelezze július 31-ig a salloszilard83@gmail.com e-mail címen. A helyek száma korlátozott! Túljelentkezés esetén az érdeklődők egy-egy, a projekt céljainak megfelelő pályamunkát kell bemutassanak, a szervezők az alapján választják ki a program résztvevőit.

2018. június 4.
Székelyudvarhely

Kérem ossza meg ismerőseivel: