Iohannis: Bár nem könnyű, de szükséges az iskola elkezdésére vonatkozó döntés

iohannis+sept9

A szülőket engedjék gyerekeiket iskolába menni

Bár nem könnyű, de ‘korrekt és szükséges’ a tanév elkezdésére vonatkozó döntés – jelentette ki szerdán Klaus Iohannis államelnök.

‘Mint tudják, az iskola szeptember 14-én kezdődik, az eddigiektől teljesen eltérő körülmények között. Jelenleg csupán néhány olyan település van, ahol kizárólag online tanítás folyhat, másokban vegyes tanítás lesz, a járványhelyzettől és a logisztikai körülményektől függően. A központi és a helyi hatóságok, valamint az oktatási intézmények vezetői egy sor eljárást vezettek be a megfertőződés veszélyének korlátozására a tanintézményekben. Ezek hatékonysága azonban nagyrészt a pedagógusoktól, diákoktól és szülőktől függ. Nem tudjuk nullára redukálni a megfertőződés kockázatát, de fontos tudatosítanunk, hogy az alapvető szabályok betartásával hozzájárulunk a teljes közösség biztonságához. Az oktatáshoz való hozzáférés korlátozása negatív következményekkel jár a fiatal generációkra nézve és mindannyiunk jövőjére kihat, emiatt, bár nem könnyű, de korrekt és szükséges a tanév elkezdésére vonatkozó döntés’ – fejtette ki Iohannis a Cotroceni-palotában tartott sajtótájékoztatóján.

Az államfő ugyanakkor arra bátorította a szülőket, hogy engedjék gyerekeiket iskolába menni, és magyarázzák el nekik, hogy ‘az iskola egy ideig másmilyen lesz, de ha mindannyian betartjuk a szabályokat, jól vesszük ezt az akadályt is’.


Iohannis: Semmiféle tanévkezdési ünnepségen nem fogok részt venni

Klaus Iohannis államfő kijelentette: semmiféle tanévkezdési ünnepségen nem fog részt venni, de videóüzenetben fog szólni a diákokhoz és pedagógusokhoz.

Az újságírók arról kérdezték az elnököt szerdai sajtótájékoztatóján, hogy véleménye szerint meg kell-e tartani a tanév eleji ünnepségeket.

‘Szerintem ebben az évben nem kellene megtartani ezeket az ünnepségeket. Ezek olyan események, amelyeken sokan vesznek részt, és nehéz távol tartani az embereket egymástól.(…)Semmiféle tanévkezdési ünnepségen nem fogok részt venni, de lesz egy videóüzenetem a diákok és a tanárok számára’ – felelte Iohannis.


Forrás: www.agerpres.ro

Kérem ossza meg ismerőseivel:
fb-share-icon0