Iohannis: Valamennyi korlátozás érvényben marad az ünnepek alatt

Nem játszunk az emberek életével

Valamennyi korlátozó intézkedés érvényben marad az ortodox húsvét alatt – szögezte le pénteken Klaus Iohannis államfő.

A Cotroceni-palotában adott nyilatkozatában az elnök felhívást intézett a hatóságokhoz, hogy az ünnepnapok alatt se lankadjon a figyelmük.

“Valamennyi korlátozás érvényben marad a napokban. Nem játszunk az emberek életével, bármilyen szabályszegés óriási kockázatot jelenthet. A hatóságok erőfeszítéseinek és a társadalmi távolságtartásra vonatkozó szabályok betartásának köszönhetően nem terjed széles körűen a járvány Romániában. Mindannyian nagyon sokat tettünk már a katasztrofális forgatókönyv elkerülése érdekében. Ne hagyjuk, hogy erőfeszítéseink kárba vesszenek!” – fogalmazott.

Iohannis ismételten arra kérte a húsvétra készülő híveket, hogy maradjanak otthon az ünnepen.

Az elnök hangsúlyozta, meg kell hozniuk ezt az áldozatot annak érdekében, hogy később együtt lehessenek szeretteikkel.

“E fájdalmas korlátozások betartása, a kreativitás, amellyel sokan megoldást találtak arra, hogy ha részlegesen is, de folytassák projektjeiket, a szolidaritás és a kórházakat segítő önkéntesek munkája mind azt igazolja, hogy Önök a legnagyobb értékei ennek az országnak” – fogalmazott az államfő. Hozzátette, mindannyiunk egészsége és biztonsága érdekében rendkívül fontos, hogy a húsvéti napokon mindenki maradjon otthon, ne menjenek az emberek látogatóba a családhoz, barátokhoz.

Forrás: www.agerpres.ro

Kérem ossza meg ismerőseivel: