Ismét Gyergyószentmiklóson A Viszkis

Közkívánatra március 11-én, vasárnap este hét órától újból vetítik A Viszkis című magyar akciófilmet Gyergyószentmiklóson, a művelődési ház színháztermében.  Az Antal Nimród (Kontroll, Metallica, Predators) által rendezett produkciót január 26-án mutatták be először a romániai filmszínházakban és azóta megtekinthető A Vándormozival közreműködő szervezésében működő mozival nem rendelkező településeken is.


A filmvetítésre a jegy ára 15 lej. Elővételben a Gyergyószentmiklósi Művelődési Központ irodájában válthatók munkanapokon 9 órától 16 óráig, illetve a www.avandormozi.ro oldalon.


viszkisCselekmény

Vagány volt, híres lett. Ő az, akit mindenki ismer, olyasmit mert, amit senki előtte, és aki mindig egy lépéssel a rendőrség előtt járt. És aki minden bankrablása előtt megivott egy pohár viszkit. Ambrus Attila (Szalay Bence) félárván nő fel, zűrös kamaszkort és javítóintézeti éveket hagy maga mögött, amikor Erdélyből kalandos körülmények között Magyarországra szökik. De az új élet nehezebbnek bizonyul, mint a régi. Egy hokicsapat kapusa és szertárosa lesz, de továbbra sincs pénze, se barátnője, míg rá nem jön, miben jó igazán. Vakmerő, gyors és alapos. Egymás után fosztja ki a postákat, bankokat, utazási irodákat. Egyre nagyobbakat kaszál, egyre éhesebb a sikerre, egyre többet akar magának, és új szerelmének (Móga Piroska). De az utolsó balhéja kudarcba fullad, és végül a régóta nyomában lihegő makacs nyomozó (Schneider Zoltán) kezei közé kerül, aki kíméletlenül szembesíti őt a tetteivel. Kettejük játszmája azonban korántsem zárul le a Viszkis elfogásával.

Szereplők

Ambrus Attila – Szalay Bence
Kata – Móga Piroska
nyomozó – Schneider Zoltán
Géza – Klem Viktor
Bota – Gazsó György


Előzetes:


A Vándormoziról:

Amint a Kincsem című film iránti érdeklődés is bizonyította, ezzel a vetítési módszerrel is igény van a kistelepüléseken a magyar filmekre és a megtekintésükkel járó közösségi élményre. Erdélyből indult kezdeményezésünk partnerekre talált más régiókban is.

Weboldalunk: www.avandormozi.ro
Vándormozi csak egy van! ?

Mert a magyar film érték és a mozi közösségi élmény!

Kérem ossza meg ismerőseivel: